Прочитај ми чланак

СТЕФАНОВИЋ: Вучић је дао понуду и преко тога неће ићи, понудио је Николићу…

0

Потпредседник СНС Небојша Стефановић изјавио је да "премијер Вучић није трговац", да је Николићу да коректну понуду и да преко тога неће ићи.

„Николићу је дао коректну понуду и преко тога неће ићи. Вучић није трговац, он неће да тргује, хоће да разговара. Никакве трговине му не падају на памет. Понудио је нешто што је веома коректно, преко тога ништа“, каже Стефановић за ТВ Прва.
nebojsa stefanovic03 N.S.
Стефановић је рекао да је разговарао са Вучићем након вести да актуелни председник Томислав Николић планира да се поново кандидује за председника.

„Не пада му све ово лако, наравно, али наставиће да ради у интересу Србије“, рекао Стефановић наводећи да у Николићева кандидатура није нешто уобичајно и нешто је што Вучићу није дошло са радошћу „него са муком“.

Функционер СНС рекао је за ТВ Прва да је та вест била изненађење „за обичне људе, за грађане Србије и за нас“.

„Али је то показало огромну подршку, да тако кажем догодио се један политички цунами подршке Вучићу. Редови људи су били испред одбора наше странке“, казао је Стефановић.

Он је нагласио да „људи осећају да су се сви уротили против Вучића и то их је ујединило“.

„185 одбора је стало уз свог председника (Александра Вучића). Свих 350 месних одбора појединачно му је дало подршку. Људи су схватили да је политика много више од математике и људи хоће да гласају за оне који су за бољу будућност, а неће да гласају за оне које не обећавају ништа, већ повратак у прошлост, у лоповске дане“, подвукао је Стефановић.

Стефановић наводи да је познаје Вучића 20 година, да је према људима увек био отворен и давао им више него што треба и што заслужују.

Министар иностраних послова је такође навео да су „грађани Србије апсолутно уз Вучића“.

Како каже, Вучић ће са аустријским канцеларом Кристијаном Керном наставити активности као премијер и неће се оглашавати као председник СНС ових дана.

Он наводи да је за сутра у 17.30 часова заказана седница Главног одбора странке на којој ће бити изабран кандидат СНС за председника.

„Из расположења људи – то ће бити Вучић. Иако знам да му није до седница и страначке политике, замолио сам га да дође. Верујем да он мора да чује оно што хоће да му кажу, а и очекујемо да нам се обрати кандидат којег ћемо изабрати. Нека се појави кад год жели, ми ћемо га чекати“, закључио је Стефановић.