Прочитај ми чланак

Спрема се смена Радомира Николића са места градоначелника Крагујевца?

0

Шефови опозиционих одборничких група у Крагујевцу састали су се јуче поподне како би разговарали о смени градоначелника Радомира Николића.

Према незваничним информацијама портала ИнфоКГ, за сада је извесно да би смену подржало најмање 36 од укупно 85 одборника градског Парламента. У међувремену је и председник Републике Томислав Николић најавио кандидатуру за председника, а Радомир Николић ће се о новонасталој ситуацији, како је најавио, огласити сутра.

Има велике амбиције, као и тата: Радомир Николић, Фото: Небојша Раус

Има велике амбиције, као и тата: Радомир Николић, Фото: Небојша Раус

Тада заседа Главни одбор СНС који би требало да се изјасни о предлогу Председништва странке да кандидат на изборима за председника Србије буде Александар Вучић. Међутим, изгледа неупитно кога ће подржати градоначелник Крагујевца. Логично, свог оца, што ће му, извесно је, одузети додатне поене у борби за опстанак на челу града, наводи ИнфоКГ.

С обзиром да Вућићу експлицитну подршку дају Социјалистичка партија Србије (СПС) и Јединствена Србија (ЈС), које су на локалном нивоу у коалицији са СНС, портал наводи да би и њихови одборници могли подржати рушење Радомира Николића, као и одборнци мањих странака које су наступале на листи СНС, а чији београдски шефови подржавају кандидатуру Александра Вучића за председника Републике.

Према писањима медија, градоначелник Крагујевца и функционер СНС Радомир Николић, на седници Председништва СНС одржаној у уторак, није гласао за свог оца, већ за кандидатуру Александра Вучића на предстојећим председничким изборима. Међутим, за сада је званично непознато да ли се овај сценарио заиста тако одиграо, па чак и да ли је Радомир Николић уопште и учествовао у гласању, наводи портал.