Прочитај ми чланак

РУСКИ СЕЛЕКТОР: Новак није у кризи, најбољи је на свету!

0

Председник Тениског савеза и селектор Дејвис куп репрезентације Русије Шамил Тарпишчев, у интервјуу за "Вечерње новости" позабавио се Новаковом игром у последње време, за којег тврди да је и даље најбољи на свету.

Главна тема је наравно био Новак Ђоковић који тренутно пролази кроз резултатску кризу.

novak australia open

– Не бих се сложио са тим да је у кризи. За мене је Новак и даље први на свету. Он има доста ствари које су добре и које други играчи немају и по томе нико не може да га стигне. Ако пронађе оне брзе покрете и кондицију коју је имао верујем да ће за неколико месеци да се врати у стару форму – каже Тарпишчев за „Новости“.

Руски стручњак је нагласио да не жели да се меша у рад стручног штаба српског играча, али је имао добар савет.

– Сматрам да не би требало да игра на превише турнира, већ да изабере такмичења на којима ће да учествује. Не знам како тренира и шта се дешава иза затворених врата, али мислим да треба да обрати пажњу на календар. Понављам, немам намеру да га учим како треба да ради свој посао, већ само говорим своје мишљење – дао је Тарпишчев добронамеран савет.

Посебно се Рус осврнуо на менталну снагу која је у „белом спорту“ веома важан фактор.

– Психологија је важна, посебно код Ђоковића. Када дође на турнир и на терен изађе са намером да освоји трофеј то ће и урадити. Међутим, уколико има неке проблеме било да је у питању повреда или нешто што је психичке природе то га и те како омета у тој намери. Он има заиста одличну технику, начин игре и мотивацију која га разликује од других, због свега тога је толико дуго у тениском врху.