Прочитај ми чланак

НБА – СОЛИДНИ СРБИ: Дабл-дабл Јокића; Бјелица седам поена, 5 скокова

0

Никола Јокић остварио је нови дабл-дабл у НБA лиги, али је његов Денвер поражен од Минесоте Немање Бјелице 112:99 на свом паркету.

Јокић је постигао 15 поена уз 14 скокова, али је погодио тек шест од 19 шутева из игре. Имао је још по четири асистенције и блокаде, једну украдену и две изгубљене лопте, те пет фаулова.

C друге стране, Бјелица је за 29 минута на паркету постигао седам поена (3/5) уз пет скокова, те по асистенцију и блокаду.

Два дана после велике победе над Голден Стејтом и изједначења рекорда лиге са 24 тројке, Нагетси су против Вулвса погодили само 11 из 34 покушаја.

„Само сам промашивао шутеве. Лопте није хтела да уђе“, рекао је Јокић после меча.

 Деби за Денвер имао је нови центар Мејсон Пламли, који је у недељу стигао у трејду са Портландом за Јусуфа Нуркића. Имао је 11 поена и девет скокова.

Најефикаснији у редовима Нагетса био је Гери Херис са 22 поена, 18 је додао Вил Бартон уз девет скокова, 16 је убацио Џамир Нелсон уз 11 асистенција и седам ухваћених лопти.

Вулвсе је предводио Ендру Вигинс са 40 поена, а доминантан у рекету је био Карл-Ентони Таунс са 24 поена уз 19 скокова. Шабаз Мухамед је додао 15.