Прочитај ми чланак

ГОСПОЂА МИНИСТАРКА: „Николић ће сносити последице, да победи – не може“

0

Београд -- Чланица Председништва СНС Зорана Михајловић навела је да је веома неодговорно што се о кандидатури Томислава Николића за председника сазнало из медија.

Она је у Кажипрсту навела да је веома неодговорно што се то догодило само дан након што је Председништво одлучило да ће кандидат владајуће коалиције на председничким изборима бити Александар Вучић, иако је рекао да нема намеру да буде противник Вучићу.

zorana-mihajlovic-jutjub

“Ми овде причамо о председнику републике. Ово утиче на стабилност државе. Он је још увек председник, јасно је да је СНС дала свој предлог и мислим да је неозбиљно да чланови кабинета председника шаљу поруку медијима“, навела је она.

Како каже, данас је кратко разговарала са актуелним премијером Александром Вучићем који “није био нарочито расположен“.

Поновила је да је “овде у питању Србија“ и да неће бити “никакве трговине између Вучића и Николића“.

“СНС је једногласно донела одлуку. Дан након тога имамо ово. Није то начин. Мислим да Вучић не треба да одустаје, а ако на то размишља, ја га позивам да не пристаје ни на какву трговину“, додала је она.

Михајловићева је нагласила да је СНС желела кандидата који може да победи у првом кругу.

“Уколико се Николић кандидује, он на тај начин бира између одговорне политике, бира између стабилности и кризе и дестабилизације. СНС неће речи реч против Николића, али морамо да идемо напред“, навела је она.

Како каже, СНС је једна велика и одговорна политичка партија која даје пуну подршку Вучићу, а “онда са друге стране имамо Николића који жели да се кандидује“.

“Све време покушавамо на коректан начин да разговарамо, ми хоћемо да идемо напред. Највише грађана има поверење у Вучића. Николић иде против сопствене странке, против грађана који би да иду за ову политику“, рекла је она.

На питање да ли СНС има проблем поделе у странци, Михајловићева наводи да јој “није јасно како је то закључено“.

“Председник СНС је Вучић, сви одбори, сем можда одбора у Крагујеву су за њега. Ви кажете да је то подела, ја то не видим, тих подела нема“, наводи она.

Додала је и да живимо у времену од пре пет година, говорило би се о Николићу као кандидату.

Каже и да се о парламентарним изборима није разговарало и на крају додаје да је Томислав Николић послао јасну поруку, али и да ће сам сносити последице.

“Свакако да не може да победи“, закључила је она.