Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ за СРБИН ИНФО: Уз Вучића, кандидат и Тома да одвуче патриотске гласаче

0

Кандидатура Александра Вучића на председничким изборима није изненађење, али ће за неке бити када без подршке СНС у изборну трку уђе и Томислав Николић.

Ово за „Србин инфо“ каже Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, председнички кандидат на предстојећим изборима и један од појединаца који је највише допринео све бољим политичким и економским односима Србије и Русије.

stamatovic vucic nikolic

– Знао је Вучић од самог почетка да ће бити кандидат. Зато је још одавно и кренуо у кампању по Србији са премијерског места и искористио све ресурсе који су му на располагању. Ипак, на изборима ће се, по свему судећи,  кандидовати и Томислав Николић  – открива Стаматовић, који ће и лично, као политичар са родољубивом и проруском оријентацијом, учествовати у трци за место председника Србије.

Стаматовић објашњава да би иза овакве Николићеве одлуке заправо могао да стоји план да досадашњи председник ка себи одвуче што већи број патриотских и проруских гласача, који би поверење иначе дали неком од опозиционих кандидата.

– Вучићев циљ је да он буде први, а Николић и Шешељ да се боре за друго место. Као што је и сам рекао, Вучић жели да обезбеди континуитет власти. Другим речима да обезбеди даљу распродају природних ресурса Србије  – истиче наш саговорник.

Он поручује да нема говора о томе да СНС и Вучић имају подршку у народу већу од 50 одсто, како то актуелни премијер воли да истиче.

– Прво, сви знамо колико људи није изашло на изборе последњих година, тако да је стварна подршка актуелном режиму мања од 25 одсто. Друго, Вучић и СНС са неколико метода крађе у старту имају 10 одсто предности. Ту су неуређени спискови, притисак на медије, разне инспекције, батинаши по целој Србији… Оно око чега би опозиција у Србији морала да се окупи је захтев за одржавање фер и демократских избора. Бирачки спискови треба да се уреде као у Македонији, где поред сваког човека стоји и његова фотографија у боји. Бирачка места, а то су најчешће школе, би требало да имају видео надзор – објашњава Стаматовић за „Србин инфо“.