Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ У ОРАШЦУ: Морамо се ослободити свих дерикожа и пљачкаша

0

Председник Двери и кандидат за председника Србије Бошко Обрадовић посетио је за Дан државности Орашац, место у коме је 1804. покренут Први српски устанак и изјавио да је дошло време да се Србија ослободи свих дерикожа и пљачкаша.

Он је казао да је у Орашац дошао како би се сви заједно надахнули устаничким и слободарским идејама, наводи се у саопштењу Двери.

– Да се заправо сетимо значаја државности Србије и да се сви вратимо српској држави као матици свих Срба у окружењу и расејању, као националној држави, која брине о свом духовном и националном идентитету, о својој историји, култури, вери, традицији и обичајима, о својим великанима – рекао је Обрадовић.

(Фото СП Двери)

Он је додао да је Орашац данас најбољи подсетник да „смо били и да јесмо један велики народ, као и да то можемо поново бити, али да се морамо ослободити свих дерикожа и пљачкаша који од Србије данас чине једну колонијалну државу“.

Како је истакао, време је за ту врсту устанка и ту врсту ослобођења.

Обрадовић је навео да је сигуран да то време долази с предстојећим председничким изборима.

Саобраћајци у притвору, криминалци на слободи

Српски покрет Двери осећа потребу да се обрати јавности поводом најновије одлуке тужилаштва да продужи притвор за још 30 дана седамнаесторици од 33 чачанска саобраћајна полицајца ухапшена 27. децембра прошле године због сумње да су примали мито, јер нису писали прекршајне казне возачима.

Постављамо властима и јавности следеће питање: зашто се, због појаве која је присутна и раширена у целој Србији, хапсе само чачански саобраћајци? У оваквим поступцима тужилаштва видимо само нескривену жељу Александра Вучића да се, ма како и на било који начин, обрачуна са градом Чачком и његовим слободарским традицијама, јер му је јасно да Чачак диктаторе и ланце не љуби. Александру Вучићу и његовим подрепашима сметају и чачански нагласак, и Ибарска магистрала, једино што од Чачка прихватају је новац његових грађана, који им ускраћују кроз буџетска давања.

Двери су се увек залагале и залагаће се за поштовање закона, али ће такође увек бити против селективне правде која једне кажњава а друге награђује, већ према њиховој блискости са актуелном влашћу. Јавно питамо Александра Вучића: Шта би, мајчин сине, са затворским оделом за Млађана Динкића, које си онако поносно показивао у Скупштини Србије? Како је Динкић од највећег лопова и штеточине, од диригента пљачкашких приватизација, напредовао до специјалног саветника и координатора за економску сарадњу са твојим пријатељима арапским шеицима?

Зашто си урлао на несрећну министарку правде која није била у стању да подигне оптужницу против Богољуба Карића, првог тајкуна у Србији, а после тога насмешен заједно са њим отварао његов новоизграђен тржни центар у Минску? Видимо да је део цене платио својом изјавом да се неће кандидовати на председничким изборима, али шта је са оним што не видимо? Колико је теби лично дао новца од српског јада који је опљачкао и изнео из Србије?

И шта ћемо са ситнијим рибама, али исто тако штеточинама, са нарко дилерима чије оптужнице никако да постану правоснажне и да оду у затвор, а у међувремену сеју смрт по Србији? Колико је твојих пријатеља криминалаца недодирљиво, осим Александра Станковића, Веље Беливука, Звонка Веселиновића?

Српски покрет Двери апелује на тужилаштво да се сети части своје професије и да престане да буде продужена рука једног човека који се хвали својим упорним радом, а резултати тог рада су гурање Србије у провалију. Нека обрате пажњу на најновију изјаву бивше супруге Синише Малог, још једног од поменутих пријатеља Александра Вучића, и нека преиспитају њене наводе о криминалној дружини која седи на српској грбачи, а онда нека реагују, и то ни по бабу ни по стричевима, ни по куму ни по брату, већ по правди Бога истинитога.