Прочитај ми чланак

НЕ ЗАБОРАВЉА ОДАКЛЕ ЈЕ: Јокић причaо Aмерикaнцимa о бомбaрдовaњу Србије

0

Српски кошаркаш Никола Јокић освојио је Aмерику. Тамошњу јавност занима где је и како одрастао центар Денвер Нагетса, највећи хит ове сезоне НБA лиге.

Јокић је говорио за чувени амерички „Бличер рипорт“, који је на почетку подсетио да је Сомборац спавао у време када је драфтован и да је, када га је брат позвао да прославе то што га је Денвер изабрао, рекао да га пусте да настави да спава.

Никола сада живи са старијом браћом, Немањом и Страхињом, и девојком Наталијом Маћешић, коју познаје из родног Сомбора.

„Наталија често кува, али сам тип за ћевапе“, каже Јокић док „Бличер репорт“ објашњава да су ћевапи у ствари „српске кобасице“.

Затим се присетио дечачких дана.

„Наставници у школи су ме волели јер сам се стално шалио. Волео сам математику и историју. Физичко нисам волео. Док сам био у средњој школи нисам могао да урадим ниједан склек“, присећа се Јокић.

Не крије да га дрма носталгија.

„Сада бих отишао кући… Ја сам треће дете и некако сам ближи с родитељима него што су старија браћа“, наставио је Никола причу док Немања и Страхиња негодују, а онда додао:

„Кад завршим каријеру вратићу се у Сомбор, јер је тамо све суперспоро и имам све што ми треба“.

Неизбежна тема је и НAТО бомбардовање 1999. године.

„Памтим сирене, склоништа, нестанке струје… Такорећи, живели смо у мраку, јер у девет сати увече светла су се гасила“.

Он је додао да са свим колегама са простора некадашње СФР Југославије има добар однос.

„Многи се и не сећају рата… Међу нама нема мржње. Верујем да ни међу људима у нашим државама нема мржње, јер то је рат, нема везе с обичним људима“, закључио је Никола Јокић.