Прочитај ми чланак

ВУЛИН: Вучић је доказао да Србија има чему да се нада

0

Београд -- Александар Вулин, лидер Покрета социјалиста, похвалио је предлог Председништва те странке да Александар Вучић буде кандидат на изборима за шефа државе. Он је изјавио да је Вучић гарант стабилности и националних интереса.

 

„Вучић је човек кога је Србија изабрала да следи“, изјавио је Вулин за Тањуг.

vulin objasnjava

Он је радом и упорношћу доказао, истиче Вулин, да је промена набоље могућа и да Србија има чему да се нада.

„Његов избор гарантоваће политичку и економску стабилност и наставак политке очувања националних интереса Србије“, каже лидер ПС.

Према његовим речима, Вучић ће и овом одлуком преузети највећи терет:

„Али таквог га знамо и на таквог смо поносни“, каже Вулин.

ПС у потпуности подржава кандидатуру Александра Вучића и учествоваће и у овој борби за успешну и праведну Србију, закључио је Вулин.

Расим Љајић: Вучићева победа је важна због реформи и европских интеграција

Вучићева победа је важна и због наставка европских интерграција и због реформи, оценио је вечерас лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић и истакао да ће та странка подржати лидера СНС-а као заједничког кандидата владајуће коалиције.

Расим Љајић је у изјави за Танјуг рекао да је одлука Председништва СНС-а да кандидује Вучића, логична и политички рационална, јер, истиче, он једини има шансе да победи у првом изборном кругу.

„У таквој смо ситуацији да кандидат владајуће колиције мора да победи у првом изборном кругу, јер други доводи тог кандидата у врло неизвесну завршницу, пошто би кандидат опозиције сасвим сигурно анимирао целокупно бирачко тело опозиционог политичког блока“, рекао је Љајић.

Лидер СДПС-а је додао и да је победа Вучића, као кандидата владајуће коалиције, важна са становишта политичког континуитета и стабилности владе, али и због боље координације између председника Републике и Владе Србије.

„У прошлости смо имали негативна искуства са кохабитацијом, када смо имали различите политичке опције на нивоу председника државе и владе. Имали смо више блокаду него координацију и сарадњу“, рекао је Љајић.

Истакао је да је победа Вучића важна и због наставка европских интеграција, као и унутрашњих и економских реформи.

„Социјалдемократска партија Србије ће подржати Вучића као заједничког кандидата владајуће коалиције и у кампањи ће дати свој пуни допринос победи у првом изборном кругу“, рекао је Љајић.