Прочитај ми чланак

ВУК ЂУРИЧИЋ: Вучићу је ово последњи мандат

0

Вук Ђуричић, председник „Словенског браства”, организације која се залаже за уједињење свих Словена, дао је ексклузивни интервју за Србин.инфо поводом председничких избора. Према његовим речима он се добро упознао са Александром Вучићем, и с њим је учествовао у оснивању СНС-а.

vuk m đuričić_o

На питање како види предстојеће председничке изборе Ђуричић за наш портал каже да ће ови избори бити неизвесни и да СНС неће лако победи као што се мисли. По његовим сазнањима биће око 20-30 кандидата, а најављује и своју кандидатуру. Не сматра да може да победи, али жели да направи што бољи резултат како би се позиционирао за следеће изборе. 

Ко је по вашем мишљењу представник патриотске опозиције. 

Имате Двери, имате Војислава Шешеља… Још не знамо ко ће успети да скупи тих фамозних 10.000 потписа. Данас је генерално велики проблем јер сви док не дођу на власт заступају националне интересе, а када дођу на власт заступају прозападне, антисрпске интересе.

Зашто Вучић није подржао Николића? 

Вучић није подржао Николића јер је од самог почетка између њих постојао јаз. 

Шта мислите о кандидатури Вучића?

Очекивало се да се Вучић кандидује за председника. Ја сам учествовао у оснивању СНС-а заједно са њим и доста сам ствари научио од њега. Не могу у суштини за њега ништа лоше да кажем, али мислим да је направио доста грешака. Он је направио пат позицију за себе, сада мора сам да носи целу причу и на крају, сам ће и пасти. 

Да ли то значи разлаз Вучића и Николића? 

Да, сем ако нису направили неки компромис, што мислим да није случај. У СНС су увек постојале две струје – Вучићева и Томина. Вучић има велике шансе да победи на овим, али не и на следећим изборима.

Да ли постоји могућност да Вучић и Николић направе рокаду, да Вучић постане председник, а Тома премијер? 

Не, између њих постоји јаз. Њих двојица су веома различите особе. Мислим да ће Вучић тражити неког другог партнера за премијера. Он нема својих кадрова који би могли да изнесу причу премијера као што је он носио, не улазећи у то да ли је радио добро или лоше.