Прочитај ми чланак

ТИПСА О ОДНОСУ ЈАВНОСТИ ПРЕМА ЂОКОВИЋУ Два финала и титула, а Новак игра као го*но

0

Људи греше када нападају Новака, истичући да није онај стари. Сматрам да није коректно како се медији понекад односе према њему, рекао је Јанко Типсаревић

Српски тенисер Јанко Типсаревић је тренутно омиљни играч у Буенос Ајресу. Аргентинци константно максимално посвећују пажњу некада другом рекету Србије. Наравно незаобилазна је прича и о Новаку Ђоковићу, односно понашању медија шрема некада најбољем тенисеру света.

16754139_1080846988710724_1827710089_n

– Стоји да је рана елиминасија Новака у Аустралији била изненађење за све, али и такве ствари се дешавају. Људи греше када нападају Новака, истичући да није онај стари, али – његов ниво игре је био такав, да када игра финале УС Опена, финале Завршног Мастерса и освоји „само“ Торонто – игра као го*но. Сматрам да није коректно како се медији понекадодносе према њему. Такође, није могуће остати на оном нивоу на ком је он био заувек, али, опет, не бих се изненадио ако би на крају ове године први био неко кога сада уопште не спомињемо, рекао је Јанко Типсаревић.

Признаје Јанко да Новак није више онај стари, али да је то добро за тенис.

– И ја осећам да Ђоковић није онај као некада, али не сматрам да је то нешто лоше за сам тенис. Јер, промене доводе до великог узбуђења код навијача. И ја сам, као један од његових блиских пријатеља, престао да гледам његове мечеве у једном тренутку јер је бил толико досадно, просто сам знао да ће да победи. Кад ја који играм тенис размишљам тако, замислите како се осећа просечни тениски гледалац.

Типсаревић се захвалио организаторима турнира у Аргентини, где данас од 17:45 игра против Александера Долгополова.

– Срећан сам и захвалан веома јер сам од организатора добио позивницу. У жребу има заиста неколико добрих играча и биће веома тешко доћи до полуфинала или освојити титулу. Опет, не кажем да то и очекујем. Стигао сам нешто раније како би се што боље припремио са Ерананом Губијем, мојим старим пријатељем, и верујем да смо урадили добар посао. У целој овој мојој причи самопоузадње је веома важно, посебно када се после дуге паузе враћаш на терен.

Осврнуо се Јанко и на неке поразе током претходног лета, где је имао и добрих мечева.

– Прошлог лета сам такође играо добро, био сам на максимуму и тада, али нисам бележио победе. Губио сам од Марина Чилића, Жила Симона, Милоша Раонића, све су то добри играч. Кажем, јесам био добар, али без тријумфа нема ни напретка на АТП листи. Сматрам да нисам погрешио када сам одлучио да прескочим Аустралиан Опен“, закључио је 94. играч света, који напокон игра тенис без болова, рекао је Јанко Типсаревић.