Прочитај ми чланак

НИКОЛИЋ: И Вучић и ја имамо апсолутне шансе да победимо!

0

БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић уручио је данас Универзитетској библиотеци у Београду два фототипска издања Маријиног и Вукановог јеванђеља, након чега се у обраћању медијима осврнуо на нагађања о кандидатури уочи предстојећих избора за шефа државе.

Николић је овом приликом уручио и препис листа из Мирослављевог јеванђеља, који ће бити поклоњен Народном музеју, а Курир ТВ уживо је преносила обраћање председника непосредно након свечаности.

Tanjug

Tanjug

На почетку конференције за медије председник Николић истакао је да ће и убудуће даривати грађане, можда не, како је навео, ордењем, али „нечим другим свакако“.

„Одлуку о кандидатури на изборима ћете сазнати ускоро, у питању је дан-два. Можда че вам и Александар (Вучић) то вечерас саопштити. Износити процене и личне жеље да ја не могу да победим и пре одлуке о кандидатури је бесмислено, нека онда ти исти кажу ко може да победи. Александар свакако може, али поводом изјава других политичара се не бих оглашавао. Ако нисам кандидат, причаћу о другима све што желите, а ако се кандидујем, бићу председник свих грађана, и оних који то желе и који не желе. Кандидат СНС апсолутно нема конкуренцију, а и Вучић и ја имамо шансе да победимо. Све зависи од договора са њим, нема услова, све зависи од процене шта је најбоље за Србију“, рекао је Николић, додајући да не може да замисли сценарио у којем би и он и Вучић у исто време били кандидати за шефа државе.

На питање да ли ће се вратити на чело СНС уколико кандидат за председника ипак буде Вучић, Николић је рекао да то није извесно.

„Одлука зависи од тога да ли желим да се бавим политиком и даље или не. Моја лична одлука је била да одступим са чела странке када сам постао председник“, закључио је кратко он, не откривајући детаље разговора са премијером Вучићем.