Прочитај ми чланак

ВЛАДА СРБИЈЕ ИМА ПОДРШКУ КУРЦА: Продубићемо свој аражман у Србији

0

"Аустрија жели да задржи Западни Балкан на европском путу"

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Курц је рекао да ће Аустрија учинити све да задржи земље Западног Балкана, а посебно Србију, на путу ка Европској унији.

„Иако је протекла година била тешка за ЕУ, наш став остаје исти – желимо да земље Западног Балкана, а нарочито Србију задржимо на путу ка ЕУ и учинићемо све да се то настави“, рекао је Курц.

Говорећи о ситуацији у региону Курц је рекао да жели да захвали премијеру Србије за „водећу улогу у Србији и конструктивну улогу на целом Балкану“.

„Балкан је и даље регион где често долази до изазова и понекад тензија, ту је потребна трезвена политика и политичари који мисле на цео регион и раде на томе да он има позитиван развој“, рекао је Курц.

Курц је рекао да између Аустрије и Србије постоји снажна политичка и људска повезаност која није само историјска већ је окренута и ка будућности.

Он је рекао да аустријска предузећа, као највећи улагач у Србији, влади Србије „дугују захвалност за реформе које спроводи и за привредни развој у добром правцу“. Он је изразио уверење да ће много од тих предузећа „продубити свој ангажман и даље улагати у Србији“.

Аустријски министар је додао да је осим о политичкој и привредној сарадњи, са Вучићем разговарао и о решавању избегличке кризе и изразио захвалност на „подршци Србије и других пријатеља на Балкану у затварању балканске избегличке руте“.