Прочитај ми чланак

ОБРАЗ У АКЦИЈИ: Куд год да кренеш у центру Београда плакати „НЕЋУ ДА ИЗДАМ!”

0

Отаџбински покрет ОБРАЗ почиње са родољубивом акцијом подсећања на то шта све морамо да чувамо као највећу светињу, која не сме да се изда ни по цену живота.

Тим поводом су издали саопштење које преносимо у целости:

„Светосавље, Косово и Метохија, српска духовна култура, ћирилица, љубав према братској Русији, Отаџбина, сећање на наше мученике, јунаке и великане, безусловна одбрана свих наших вредности, традиције и обичаја — то су вредности које чувамо и бранимо већ вековима, оно на шта мислимо и чему се заклињемо кад кажемо: НЕЋУ ДА ИЗДАМ!

Шта год нам нудили, шта год нам обећавали, како год нас уцењивали или нам претили, немојмо да издамо Србију. Макар наши непријатељи издају описивали неким другим, мање оштрим и јаким речима, не дајмо се и ни по који цену немојмо одустати.

Necu da izdam Kosovo plakati2

Немојмо давати наше српство за Јудине сребрњаке (доларе и евре), нити продавати веру за вечеру.

Држећи се тих Отаџбинских заповести, сви заједно, рецимо и у себи и пред другима: НЕЋУ ДА ИЗДАМ!

ПЛАКАТИ „НЕЋУ ДА ИЗДАМ” У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА

Активисти Отаџбинског покрета Образ поставили су у центру Београда плакате са приказом Косова и Метохије и натписом НЕЋУ ДА ИЗДАМ!

Тиме је и званично започела велика родољубива акција којом ће Образ — под слоганом НЕЋУ ДА ИЗДАМ! — током читаве године указивати на кључне вредности којих се ни по коју цену не смемо одрећи: Светосавље, породицу, Косовски завет, Отаџбину, ћирилицу и националну културу, љубав према Русији и све оно без чега не би било ни Срба ни Србије.

Necu da izdam Kosovo plakati3Косово је угаони камен наше Отаџбине. Бранећи њега — чувамо и себе и своје потомке од нестанка и коначне капитулације. Србија је Косово и Косово је срце Србије, одувек и заувек!

Necu da izdam Kosovo plakati

Управо зато, у пркос свим овдашњим трговцима и продавцима „вере за вечеру“, Образ позива све часне и слободољубиве Србе: удахните дубоко, пробајте да на тренутак осетите сав смисао ове свечане заклетве, израсле из Косовског завета, и наглас реците, без стида и премишљања: НЕЋУ ДА ИЗДАМ Косово и Метохију!

Ако и сви други издају, ја НЕЋУ ДА ИЗДАМ!