Прочитај ми чланак

БОШКО: Да сачувам Косово; и нема настављања погубног пута у ЕУ

0

Наш задатак је да грађанима Србије обезбедимо слободу, мир, правду, економски развој и сигурност, чувајући духовни и национални идентитет, бринући да останемо своји на своме, поручио је председник Српског покрета Двери и један од оснивача ове организације Бошко Обрадовић, на свечаној конвенцији у Дому омладине поводом обележавања 18 година постојања Двери.

5F8A6413-768x512(1)

Наш задатак је  да грађанима Србије обезбедимо слободу, мир, правду, економски развој и сигурност, чувајући  духовни и национални идентитет, бринући да останемо своји на своме, поручио је председник Српског покрета Двери и један од оснивача ове организације Бошко Обрадовић, на свечаној конвенцији  у Дому омладине поводом обележавања 18 година постојања Двери.

Он је оценио да није било лако свих ових 18 година и да неће бити лако ни убудуће нити ће моћи брзо да се дође до народног и државног бољитка и благостања. Лидер Двери Бошко је истакао да је за велике политичке и економске промене потребна пре свега духовна и морална обнова. Долази време када ће Вучићев режим пасти са власти и то време почиње 2017. године, нагласио је Обрадовић.

Бранимир Нешић, један од оснивача Двери, сада потпредседник странке рекао је да је тајна трајања и успеха Двери у доследности и континуираном раду. Ми смо једноставно Срби и Српкиње који су засукали рукаве у жељи да мењају и себе и свет у којем живе, истакао је Нешић. Он је, сажимајући суштину програма ове организације, рекао да су Двери српско гледиште на најболнија и најхитнија српска питања данас.

5F8A5896-768x511

Бошко Обрадовић је истакао да ће Двери поносне на нашу историју, духовност и традицију, да служе искључиво интересима свога народа и државе.

„Наша је обавеза да бринемо и о свим Србима у окружењу и расејању, јер је Србија њихова матична држава. Нема одступања од борбе за очување Косова и Метохије у саставу Србије, нема настављања овог погубног пута у ЕУ и НАТО, окрећемо се стратешкој сарадњи са Русијом и свим слободољубивим и родољубивим народима у Европи и свету. Да вратимо народу државу, да се народ поново пита и одлучује о својој судбини на референдумима“ – нагласио је Обрадовић.

Он је рекао да без радног места и посла нема јаке породице, без јаке породице нема јаке државе, без јаке државе нема заштите безбедности грађана. Ту сам да заступам и радим за ваше интересе, за све наше породице, за све наше људе, за свако наше село и град, за сваки крај Србије, за сваког Србина света, истакао је Обрадовић и додао да после 70 годиналутања, постављамо српски национални интерес на прво место.

Он је као приоритете истакао борбу против беле куге, заустављање пљачкања Србије од стране партијских паразита, тајкуна и банкара ригорозном казненом политиком, заустављање распродаје природних, привредних богатстава и пољопривредног земљишта странцима, усмеравање субвенција домаћим привредницима и пољопривредницима, а не страним инвеститорима, надокнађивање свега што је отето пензионерима, враћање редовног служења војног рока.

ddd

Радићемо на бољем повезивању Србије, Црне Горе и Републике Српске, а никада нећемо заборавити Републику Српску Крајину и Србе који живе у Хрватској, Федерацији Босне и Херцеговине, Албанији и Македонији, нагласио је Обрадовић.Честитајући присутнима 18 година Двери, Обрадовић је поручио – „Ми све ово можемо и умемо да спроведемо. Наше време тек долази.“

Бранимир Нешић је подсетио да су Двери прошле дуг пут мењајући форме деловања – од часописа, удружења, координатора српске мреже, социјалног и хуманитарног покрета, групе грађана до политичке организације, и нагласио да је суштина Двери увек остајала иста. Он је рекао да је још од времена Светога Саве и црквено-народних сабора, основа српског националног идентитета слободарско-демократска традиција.

„Истина и слобода биле су звезде водиље српског народа кроз историју. Жеђ за том основом није нашла праве представнике ни 1990. ни 2000. године. И уместо да се после југословенства и комунизма вратимо себи, да обнављамо српску кућу на чврстим темељима, да спознамо прошлост да бисмо у садашњости правили сигурне кораке ка будућности, уследиле су године додатног разбијања и распродаје свега што је било српско и национално“ оценио је Нешић.

Он је истакао да је после 100 година лутања, страдања и мрака дошло време да српском народу вратимо државу. Дошло је време да коначно узмемо живот у своје руке, рекао је Нешић. Он је оценио да морамо прво да будемо утемељени у српском гледишту, у својој култури и народу, у својој традицији и историјском искуству, да бисмо знали шта је добро код других народа и других цивилизација и да оно што је добро узимамо и примењујемо код себе.Сви они који су се стидели своје културе и свог народа завршили су у ћорсокаку. За разлику од њих, Двери знају коју светињу бране, истакао је Нешић.

Председник Политичког савета Двери Коста Чавошки истакао је да су Двери на српској политичкој сцени једина доследна и права српска, национална странка. Оне не примају новац од страних влада и њихових испостава, рекао је Чавошки и нагласио да једино Двери преговоре наше Владе са самопроглашеним независним Косовом сматрају велеиздајом. Национализам није порок, него врлина, поручио је председник Политичког савета.

Председник Међународне организације за породицу Брајан Браун истакао је да ће оно што Двери раде оставити траг не само у Србији, већ и читавом свету. Подржавам Бошкову кандидатуру, Двери су једина политичка опција која је породицу ставила у центар својих активности, нагласио је Браун.

Члан борда директора Међународне организације за породицу, представник за Русију и амбасадор ове глобалне организације у Уједињеним нацијама Алексеј Комов поручио је да је за Русе Србија мала Русија, а Русија је велика Србија. Он је рекао да је Русија донела многе законе који помажу породицу, као и да се Двери залажу за исту политику и да је та политика, политика будућности. Комов је присутнима пренео поздраве Путинове странке Јединствене Русије са којом Двери имају потписан Споразум о сарадњи.

7Некадашњи председник Европске партије народа у Европском парламенту и дугогодишњи италијански парламентарац Лука Волонте поздравио је присутне и дао подршку Дверима путем линка. Волонте је рекао да жели да нагласи своју подршку унапређењу породичне политике коју Двери заступају у својим политичким активностима и председничкој кампањи, а нарочито мерама породичне политике за младе људе.

„Надам се да ће ваш успех у председничкој кампањи, у вези са одговором на питање шта је Европа, које су суштинске вредности Европе са хришћанским идентитетом, као и јасно договор државе на жељу велике већине младихљуди широм Европе за браком и породицом, заиста до принети обнављању идеје Европе и обнављању значаја Србије између Европе и Русије,“ исткао је Волонте.

Скуп је почео интонирањем државне химне „Боже правде“, а пре обраћања Бошка Обрадовића заорила се химна Двери „За живот Србије“.

Присутнима су се обратили и познати српски писац Зорица Кубуровић, члан Председништва Српског покрета Двери и представник Двери у Међународној организацији за породицу Немања Зарић и председник београдског одбора Двери и народни посланик Срђан Ного.4

Скупу су присуствовале бројне личности из јавног живота Србије и представници руске и кинеске амбасаде.

(Двери)