Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Чедо, Чанак је свиња, ушао си у његов обор!

0

Лидер ЛДП рекао да је Скупштина одувек била свињац, што је разљутило његове колеге посланике.

seselj-nenad-zlatanovic-srbin-info

Лидер ЛДП рекао да је Скупштина одувек била свињац, што је разљутило његове колеге посланике.

За лидера ЛДП Чедомира Јовановића Скупштина Србије је свињац. Он је на Твитеру написао да је ова институција то одувек била, али да не мора бити заувек. С друге стране, Јовановићев привремени прелазак у посланички клуб ЛСВ Ненада Чанка лидер СРС Војислав Шешељ оценио је као улазак у прави свињац.

Како ЛСВ не би остао без просторија и других услова за рад у Скупштини јер их је напустила Мариника Тепић, Јовановић је одлучио да се другарски прикључи Чанковом посланичком клубу и тим поводом је твитнуо:

– Ако је Скупштина одувек била свињац, не мора то да буде заувек. Зато сам помогао Чанку. Зато сам у политици. Зато постоји ЛДП.

Јовановићево ортачење с Чанком Шешељ је видео као искорак у свињац.
– Јовановић, под дејством дроге, Народну скупштину посматра као нову посланичку групу у коју је ушао. Заправо, улазећи у Чанкову посланичку групу, он се осећа као да је ушао у обор са свињом, вероватно имајући у виду Чанкове физичке особине и изглед, али нисмо сви такви у Скупштини. Они су изузетак, они су ту убедљива мањина. Они су у Скупштини нико и ништа – рекао је Шешељ.

И лидер Двери Бошко Обрадовић сматра да је ЛДП лажна опозиција која је свињац.

– Свињац је кад се лажно представљате као опозиција, а служите интересима Владе. Политика СНС је иста с политиком ЛДП према ЕУ, КиМ и НАТО и то се може назвати правим политичким свињцем. Лажна опозиција, попут ЛДП, намерно жели да Скупштину учини свињцем како би грађанима огадили гледање директних преноса – каже Обрадовић.

Посланик Народне сељачке странке Маријан Ристичевић не мисли за себе да је свиња.

– Чеда је помогао Чанку како би заузврат добио место председника Одбора за европске интеграције, на чијем је челу била Мариника Тепић, а да би ЛСВ задржао то место, њихов посланички клуб мора опстати. То је све легитимно, али када је реч о свињцу, свако по себи види околину у којој се креће и свако према себи препознаје околину у којој је. Ја свиња нисам – рекао је Ристичевић.

Јовановић за једног кандидата
МОЛИМ САШУ И ВУКА ДА СЕ ДОГОВОРЕ

Чедомир Јовановић замолио је Сашу Јанковића и Вука Јеремића да се договоре о једном заједничком кандидату.

– Немам право да тражим, али молим Јанковића и Јеремића да се договоре да грађанска опозиција на председничке изборе изађе с једним кандидатом. Ако владајућа коалиција инсистира на једном кандидату, онда то морамо и ми – рекао је он.