Прочитај ми чланак

КОНВЕНЦИЈА ДВЕРИ: ОБРАДОВИЋ: Бићу председник свих Срба у свету

0

Конвенција пред препуним Домом омладине је завршена. Говорили су представници Двери као и гости из Русије, САД и Италије. Закључак конференције је да се Србија мора окренути Русији и традиционалним вредностима и да мора да прекине погубни пут у ЕУ и НАТО. Бошко Обрадовић, председник Двери, је нагласио да ће он бити председник свих Срба у свету, и да ће јачати везе са Републиком Српском, Црном Гором, свим Србима у региону као и да никада неће заборавити Републику Српску Крајину, а борбу за Космет је ставио као приоритет. Обрадовић је још рекао да мора да се укину субвенције страним инвеститорима, и да мора да се ради на очувању породице као стуба државе.

Фото; Србин.инфо

Фото; Србин.инфо

18:00 Двери напуниле Дом омладине, велики број људи не може да уђе и салу у којој је конференција. Људи се налазе не само испред сале већ их је велики број испред Дома омладине.

Фото: Србин.инфо

Фото: Србин.инфо

Почетак конвенције који је најављен за 18:00 касни због велике гужве.

18:20 Конвенција је почела интонирањем химне Боже правде

18:25 Први говорник је подпредседник Двери и први човек издавачке куће Катена Мунди Бранимир Нешић

18:29 Нешић се присетио и патријарха Павла који је благосиљао рад Двери још пре 15 година, као и Данила Лазовића и многих других који су подржавали Двери, а више нису са нама.

18:33 Ексклузивно за Србин.инфо народни посланици Двери говоре зашто су у овом покрету, а нису у некој владајућој странци СНС, СПС…

18:35  Тајна трајања и успеха Двери је у доследности и континуираном раду; ми нисмо никакви генијалци, вансеријски интелектуалци, ми смо једноставно Срби који су засукали рукаве у жељи да мењају и себе и свет у којем живе…

18:38 Нешић: Дошло је време да вратимо српску државу

18:40 Окупљенима се обраћа писац Зорица Кубуровић

18:43 Велики број људи прати конвенцију на видео биму испред

Фото: Србин.инфо

Фото: Србин.инфо

18:45 Конвенција се наставља извођењем песме Косовски божури

18:48 Салом се ори Србија, Србија

18:50 Окупљенима се обрача Немања Зарић, члан председништва Двери

18:53 Окупљенима се обратио и Брајан Браун, Американац који се бори за традиционалну породицу. Он је рекао да ће оно што раде Двери значити свима у свету. Рекао је још да Срби штите своју веру и своју породицу. 

Фото: Србин.инфо

Фото: Србин.инфо

19:00 Сада говори гост из Русије Алексеј Комин члан Јединствене Русије и председник светског конгреса породица. Он говори о вишедетним породицама у Русији и повластицама које оне имају.

Фото: Србин.инфо

Фото: Србин.инфо

19:04 Комин: Свет се мења. Долазак Трампа на власт у САД, Брегзит, избори у Француској…

19:05 Комин: Србија је за нас мала Русија, а Русија је велика Србија

19:10 Следећи говорник је академик Коста Чавошки

19:17 Чавошки: Национализам није порок, национализам је врлина

19:19 Народни посланик Срђан Ного је следећи говорник

19:20 Ного: Није питање да ли ће Двери доћи на власт већ када ће Двери доћи на чело државе

19:22 Ного: Ако неки политичар направи прекршај мора да буде сноси веће последице него ако то направи обичан човек

19:25 Ного: Промовисаћемо породицу и нећемо дозволити промоцију хомосексуализма

19:29 Програм се наставља интонирањем химне Двери „За живот Србије“

19:31 На сцену ступа председник Двери Бошко Обрадовић, маса то прати скандирањем Бошко, Бошко и громогласним аплаузом

Бошко Обрадовић (фото: Србин,инфо)

Бошко Обрадовић (фото: Србин,инфо)

19:35 Обрадовић: Двери су независне, Двери су српске и Двери никоме ништа не дугују

19:36 Обрадовић: Није било лако свих ових 18 година, и није могло брзо. Неће бити лако ни убудуће нити ће моћи брзо до народног и државног бољитка и благостања. За велике политичке и економске промене потребна је пре свега духовна и морална обнова. Али, створили смо услове за промене и нови почетак, поставили смо темеље за модерну српску политику за 21. век…

19;37 Обрадовић: Не смемо да будмо као некад последњи комунисти док се рушио Берлински зид, не смемо да будемо као некада последњи Југословени док се Југославија распадала. Ми морамо да идемо путем родољубља. То је идеја позитивног национализма који је одушевио целу Европу у Првом Светском рату

фото: Србин.инфо

фото: Србин.инфо

19:41 Обрадовић: Да бисмо га разликовали од свега оног што нам је подметано као ”национализам”, овај облик потпуне оданости своме роду назваћемо ”позитивним национализмом” или српски речено родољубљем. Појам родољубља и националне државе у Срба имамо још од времена Светог Саве пре 800 година, а не од Француске револуције у последња два века као код већине других европских народа. Ми смо једна од најстаријих европских нација и време је да исправимо своју кичму, подигнемо своју главу и кажемо своју реч, а пре свега заштитимо своју сувереност, границе, националне, државне и економске интересе.

19:44 Обрадовић цитира војводу Мишића: „Ко сме тај и може. Ко не зна за страх тај иде напред.“

19:47 Обрадовић: Ми нисмо желели да идемо из Србије, већ да се боримо да се у њој живи боље. Морамо да бринемо о томе да будемо своји на своме. Морамо да бринемо о свим Србима и у Србији и у расејању.

19:49 Обрадовић: Нема одступања од одбране Космета, нећемо у ЕУ и НАТО, хоћемо да се окренемо Русији

19:51 Наша је обавеза да проговоримо у име свих породичних људи Србије, како оних у браку тако и разведених и самаца, како оних са децом тако и оних који не могу да имају децу и којима је потребна помоћ државе, посебно самохраних мајки и очева, старачких и самачких домаћинстава, свих пензионера који су опљачкани од стране ове власти, свих људи са дипломом који немају посао или раде за исподпросечне плате попут просветних радника, свих који не могу да гледају како им деца и унуци одлазе у иностранство и не враћају се…

19:53 Обрадовић: Без јаке породице нема јаке државе.

19:55 Обрадовић: Зауставити субвенције страним инвеститорима, стране банке морају бити додатно опорезоване, нема продаје природних и привредних ресурса Србије.

19:57 Обрадовић;Морамо да радимо на јачању сарадњу између Републике Српске, Црне Горе и Србије. Не смемо да заборавимо Републику Српску Крајину, Србе у Албанији, Македонији, Хрватској, Федерацији Босне и Херцеговине, а да не говорим о Космету, за нас не постоје границе на Брњаку и Јарињу. Хвала Русији и Кини које бране наш Космет.

20:00 Скуп се завршава песмом Ој Косово, Косово и песмом Марш на Дрину

ИСТОРИЈАТ

Двери постоје пуних 17 година. Историја Двери почиње са првим бројем студентског часописа за националну културу и друштвена питања ДВЕРИ, који је изашао о Савиндану 1999. године, као гласило студената србистике Филолошког факултета Универзитета у Београду.

Након вишегодишњег издавања часописа и серије изузетно посећених трибина на Филолошком и Машинском факултету Универзитета у Београду, 2003. године Двери прерастају у прву српску патриотску невладину организацију – удружење грађана Српски сабор Двери.

Наредних година НВО Двери је штампала више десетина часописа и књига и организовала више стотина трибина широм Србије, Српских земаља на Балкану и Расејања.

Само на Универзитету у Београду одржано је преко 100 трибина на разне духовне, историјске, културне, економске и политичке теме.

Представници Двери одржали су предавања у више од 60 српских заједница широм српске дијаспоре на пет континената.

Двери су оснивачи више значајних српских асоцијација: Сабора српске омладине (2001) и Српске мреже (2007), као савремених начина повезивања и сарадње српских организација широм света.
Двери су оснивачи и Покрета за живот, прве модерне кампање промоције светиње живота и борбе против беле куге у српском народу.

Организовали смо и више десетина хуманитарних акција и културних манифестација свих врста.
Наша ТВ продукција „Двери српскеˮ произвела је преко 200 ТВ емисија.

Интернет презентација www.dverisrpske.com била је најпосећенији сајт једне друштвено-политичке организације у Србији.

d

Српски сабор Двери је добитник плакете „Вечерњих новостиˮ за најплеменитији подвиг 2007. године – за хуманитарну акцију помоћи опстанку народних кухиња на Косову и Метохији.

У фебруару 2008. организовали смо први масовни протест против насилног покушаја отцепљења Косова и Метохије.
Поводом 10 година постојања и рада Двери су постале носилац архијерејске грамате Његове Светости Блаженопочившег Патријарха Српског Г. Павла 2009. године.

Посебно смо се бавили темом односа између Матице и Дијаспоре, и 2010. године штампали „Водич за повратнике из Расејањаˮ, са комплетним информацијама за све који желе да се врате у Србију. Двери су данас практично најактивнији заступник и партнер српске дијаспоре на друштвеној и политичкој сцени Србије.

Двери су 2010. организовале Породичну шетњу у Београду на којој је учествовало више десетина хиљада грађана. Породичне шетње су постале својеврсни бренд Двери.

Објављивањем свог политичког програма под називом „Нови народни договорˮ фебруара 2011. године Двери су прерасле у политички покрет који је као група грађана учествовао на свим нивоима избора 2012. (председничким, републичким, покрајинским и локалним), као и на ванредним републичким парламентарним изборима 2014. године.

Двери су у домаћој и светској јавности постале препознатљиве по породичној политици – као први политички покрет који је ставио породицу на главно место у друштву и држави.

Двери су политички заштитник домаћег привредника и пољопривредника.

Имамо своје одборнике у 10 скупштина општина и градова Србије (Звездара – Београд, Медијана – Ниш, Сремски Карловци, Аранђеловац, Пожега, Ариље, Љиг, Лучани, Краљево и Чачак).

a

О Видовдану 2015. године у Чачку је одржан Оснивачки сабор Српског покрета Двери, на коме су Двери из групе грађана прерасле у модерну српску политичку организацију и на коме је за првог председника Двери изабран Бошко Обрадовић, један од оснивача Двери.

Први редовни и изборни Сабор одржан је 13. септембра 2015. у Краљеву, на коме су изабрани Главни одбор, Председништво, Извршни одбор, Директор, Надзорни одбор, директор Информативне службе и Политички савет Српског покрета Двери.

Октобра 2015. године Српски покрет Двери званично је уписан у регистар политичких организација Републике Србије.

Двери су члан Светског конгреса породица, највеће светске организације за заштиту породичних вредности.
Двери су један од иницијатора и твораца Патриотског блока, шире политичке платформе за сарадњу свих патриотских политичких опција у Србији.

Двери предводе млади и образовани људи, који се никада нису бавили политиком, нису били чланови других странака, и решили су да остану у Србији, политички се организују и боре за бољи живот свих наших породица.