Прочитај ми чланак

Изетбеговић и СДА не могу сами да покрену ревизију тужбе против Србије

0

Лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић очекује да представници Републике Српске у институцијама БиХ буду одлучни и да не допусте да буду искориштени инструменти које имају на располагању институције у БиХ како би се олакшала намера лидера СДА Бакира Изетбеговића, Сакиба Софтића и других да покрену ревизију тужбе БиХ против Србије.

Petar Djokic

Ђокић је рекао да је то једино што може да се уради, јер у правном смислу Република Српска више ништа, осим тога, не може урадити.

– Јасно се види да СДА и Изетбеговић немају правни оквир да могу сами да покрену то питање, нити Софтић може бити овлаштени представник БиХ, уколико иза тога не стоје све стране – рекао је Ђокић.

Он каже да хрватска страна није спремна да то подржи, нити ће представници Републике Српске то допустити.

Он је позвао представнике Републике Српске у БиХ и међународне заједнице да се покрену и упозоре Изетбеговића да нема право да води активности које могу погоршати стање у земљи.

Председник СДА Бакир Изетбеговић рекао је почетком ове седмице да ће бити ревизије тужбе БиХ против Србије уколико експертска група, предвођена агентом Сакибом Софтићем, процени да има елемената за то.