Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ: Напредњаци уводе опет „ћораве” кутије и једнопартијски систем у Србију

0

Како Србин.инфо сазнаје, од активисте и члана СРС из Малог Зворника Мирослава Јојића, у његовом граду се десила огромна изборна превара и крађа налик оној од пре 70 година, када су комунисти уз помоћ „ћоравих” кутија и нерегуралних избора дошли на власт, укинувши тадашњу опозицију и увевши једнопартијски систем у држави.

corava-kutija-400x280

Наиме, општином Мали Зворник влада СНС, а општинске власти су за 05.02.2017. расписале локалне изборе за савате месних заједница обавестивши само своје потенцијалне кандидате.

Када је вест о изборима у месним заједницима дошла до осталих грађана, већ је било за већину њих касно да се пријаве као кандидат на поменутим изборима.

Тако, у месној заједници Брасина, само три кандидата (Александар Костић (ДС), Александар Мишић (ДС) и Милорад Мишић (ДС)) од њих седам , није било из редова СНС-а.

Када су ова три кандидата уложила жалбу, јер нису имали своје чуваре код гласачких кутија,одбијени су с могућности жаљења, али не на суду, како  треба по закону, већ општини Мали Зворник, што је  још једна у низу нерегуларности.

Због тога су ови кандидати своју жалбу упутили Управном суду у Шабцу где ће се разматрати цео овај случај у вези изборних нерегуралности и крађа.

Потом је на дан избора донет недовољан број гласачких листића који нису били запечаћени, док у изборним комисијама били су само члнови и симпатизери СНС-а.

Такође, на дан избора, 5.фебруара, активисти СНС ишли су код неписмених и непокретних људи где су овим Зворничанима говорили за кога да гласају.

Слично је било и у другим месним заједницама. У месној заједници Центар, од 15 кандидата, само последњи, Нијаз Чолаковић – под редним бр.15, као што још тројица кандидата нису били из редова СНС,

Због истих изборних неправилности, као у месној заједници Брасина, Нијаз Чолаковић је такође поднео тужбе суду.  (Види листу доле)

mali zvornik9_n

Због свега наведеног, није ни чудо што су на овим изборима, за савете месних заједница у Малом Зворнику, изабрани само само чланови и активисти СНС, пошто други кандидати од почетка изборног процеса не само да нису имали шансу да буду изабрани већ и нису могли да буду учесници на овим сумњим изборима, на крају за Србин.инфо каже Мирослав Јојић из СРС-а.