Прочитај ми чланак

ПРЕВАРЕНИ СЕЉАК Пошто Вучић третира сељаке као стоку онда нек их прогласи џукелама

0

Колико год вам се ово чини болесно, сељаци који су у држави Србији грађани другог реда, размишљају баш овако.

prevareni seljak vucic i pas

Уколико нека џукела на улици уједе човека, држава као обештећење плаћа чак до сто хиљада динара. Не дао бог сељаку да некога удари или пак повреди, држава би му одрала кожу. 

Преварени сељак ће навести чињенице због чега се пољопривредници осећају као грађани другог реда. Велики број пољопривредника имају већи дуг за пензијско инвалидско и здравствено осигурање него што је вредност њиховог имања.

Под бројем један: пољопривредник који је власник пола хектара земље плаћа исту висину пореза и доприноса за ПИО осигурање као и власник који има петстотина хектара . Који је то апсурд! Како то да грађани првог реда плаћају ПИО процентуално  у односу на то колики им је доходак, а да појединим сељацима буде Пензијско инвалидско осигурање веће од годишњег прихода.

Зато се пита  Преварени сељак да ли то држава помаже тајкунима да  мали пољопривредници што пре пропадну, а да се истовремено велики не оптерете реално ПИО осигурањем.

Под два: свака занатска радња или фирма може да се одјави са ПИО осигурања када сматра да је фирма нерентабилна, а сељак не може никако да се одјави до пензионисања. Још је веће зло и то да је тако рећи никаква разлика у висини пољопривредне пензије сељака који су ПИО плаћали петнаест или двадесет пет година. Тај износ је свакако мањи од социјалне помоћи.

Како објаснити чињеницу да је држава повезивала радни стаж грађанима којима фирме нису плаћале ПИО осигурање и то када се сабере буде више хиљада година радног стажа, а да сељацима жели да наплати оно што сељаци нису користили. Конкретно, ако је неки сељак остао дужан пет година за неплаћено здравствено осигурање њему здравствена књижица није била оверавана и сељак ту услугу није могао да користи, па због чега сељака треба теретити за оно што није користио.

Ако сељак није платио Пензијско инвалидско осигурање пет година, па нека му држава тих пет година не упише радни стаж из разлога што том сељаку нису дозволили да се одјави са ПИО-осигурања, а не да му се спрема оно што му је Вучић наумио: да му се плене оранице и да их у бесцење продају његовим западним пријатељима од септембра ове године.

Да ли то „наш“ премиер ради не би ли га потапшала по рамемену госпођа Меркел, а и да би за продају сељака, које он третира као стоку, сигурно добио и добар рекет?

Сваком сељаку је јасно шта то значи, што се Вучић не скида са малих екрана, и колико кошта то што га нон-стоп хвале највећи србски непријатељи.

ЗАТО, МИ СРПСКИ СЕЉАЦИ МОЛИМО ДА КАДА НАС ВЕЋ ТРЕТИРАЈУ КАО СТОКУ, НЕКА НАС БАР ПРОГЛАСЕ  ЗА ЏУКЕЛЕ, ЈЕР ОНЕ СУ ВИШЕ ЗАШТИЋЕНЕ ОД СЕЉАК.

А ОНДА ЋЕ, ДАЋЕ БОГ, ДА СЕ СЕЉАК ОСМЕЛИ И ДА УГРИЗЕ КАКО БИ ЗАШТИТИО СВОЈ ИНТЕРЕС! 

И ЗА КРАЈ, ЛИЧНА ПОРУКА „НАШЕМ“ АЦИ: КОЛИКО ТИ ПРЕВАРЕНИ СЕЉАЦИ ВЕРУЈУ ВИДЕЋЕШ НА ИЗБОРИМА КОЈИ СЛЕДЕ – ЖИВИ БИЛИ, ПА ВИДЕЛИ!

(Име аутора познат редакцији Србин.инфо)