Прочитај ми чланак

ПОПОВИЋ: Влада да раскине Бриселски споразум

0

“Споразум са сепаратистима у Приштини о рушењу потпорног зида код моста на Ибру у Косовској Митровици само је још једна потврда погрешне политике која се води на основу такозваног Бриселског споразума. Зато Српска народна партија (СНП) захтева од Владе Србије да тај споразум раскине”, изјавио је Ненад Поповић, председбник СНП.

Popovic-Nenad_620x0

“Споразум са сепаратистима у Приштини о рушењу потпорног зида код моста на Ибру у Косовској Митровици само је још једна потврда погрешне политике која се води на основу такозваног Бриселског споразума. Зато Српска народна партија (СНП) захтева од Владе Србије да тај споразум раскине”, изјавио је Ненад Поповић, председбник СНП.

„Никада, ни под каквим условима или објашњењима, не можемо да прихватимо да иједан Србин стави свој потпис испод имена сепаратистичке творевине ‘Република Косово’, као што је то учињено на споразуму о рушењу зида на мосту на Ибру“, наведено је у Поповићевој писаној изјави, коју данас преноси СНП. Због тога што је Србија такозваним „бриселским споразумима“ од почетка обмањивана од стране ЕУ, тражимо од Владе Србије да те преговоре коначно прекине и укине све одлуке које је Србија извршавала на основу њих, а на штету своје државности.

После свега што се догађало током последњих разговора у Бриселу, ми не смемо више да имамо никакву илузију да нам тамо неко жели добро. Бриселски споразум је пропао и мртав, сматра Поповић. Србија треба да почне да води суверену и самосталну политику по питању КиМ, ослањајући се на своје искрене пријатеље и савезнике, Руску Федерацију и председника Владимира Путина, закључено је у писаној изјави Ненада Поповића.