Прочитај ми чланак

ДИГЛИ СЕ ДA БРAНЕ ДЕКУ МИРОСЛAВA: Прети му 15 год. робије јер је упуцао разбојника

0

Деку Мирослава су послали на психолошку проверу, док су провалнике пустили да се бране са слободе.

Илустрација: Српски сељак

Илустрација: Српски сељак

На друштвеној мрежи се појавила група „Правда за деду – петиција” путем које се позива на ослобођење и промену закона поводом случаја Мирослава Тирнанића (89) из места Крњево код Велике Плане, који је почетком фебруара из ловачке пушке пуцао на провалника и том приликом га ранио.

Метак је погодио изгредника Д.Т. (22) у ногу, док је његов саученик С.Т. прескочио ограду Тирнанићевог имања и побегао. Обојица су код себе имала фантомке, а један је био наоружан пиштољем. Сада декици због самоодбране и употребе оружја, за који поседује дозволу, прети 10 до 15 година затвора.

Како би стали на пут овој неправди, грађани су се организовали на Фејсбуку и сајту петиције24.цом и у великом броју дали подршку деда Мирославу, против кога је написана кривична пријава због кривичног дела изазивање опште опасности.

С.Т. је ухапшен одмах по покушају провале у кућу Тирнанића и тада му је одређено задржавање до 48 сати, док је Д.Т. лежао у болници коју је чувала полиција.

Према писањима појединих медија деда Мирослав пре недељу дана одведен на психолошку проверу, док су лопови пуштени да се бране са слободе.

– Позван сам да дођем на саслушање у Јавно тужилаштво, а ако има Бога, нема шта да ми суде, хтели су да ме убију на кућном прагу. Претрпео сам страх и био изложен опасности са својих деведесет година. Захваљујем свим људима који су ме подржали и поручујем им да је правда на мојој страни – рекао је деда Мирослав.