Прочитај ми чланак

ЧАНАК: Могуће је да ћу се кандидовати за председника Србије

0

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је да његова могућа кандидатура за председника Србије може бити мотивисана само једним разлогом, а то је одсуство отварања веома значајних тема у друштву у Србији, које нико од познатих кандидата не отвара.

nenad-canak-1

– Мислим да свако ко мисли да се бави политиком у Србији, а нарочито неко ко се кандидује за председника Републике, мора знати одговоре на кључна питања која се тичу Србије и региона. А да не спомињем ширу слику улоге Србије у Европи и свету – рекао је Чанак у интервјуу за Ал Џазиру.
Према његовим речима, опозиција је могла да има једног кандидата у време Слободана Милошевића, јер је са друге стране био режим који је био „толико огрезао у крви и окорео у злочинима“ да је свако ко је против тога био добродошао у опозиционе редове.

– Данас то није могуће из једноставног разлога што се не може наћи опозициони кандидат који ће помирити и ултрадесничаре типа Двери, и десну грађанску опцију, и опцију центра и мањинске странке. Зато мислим да је далеко мудрије да свака опција да свој предлог, а онда ћемо видети шта ће се даље догађати – рекао је Чанак.

Како је додао, на овим изборима не очекује некакве блиставе резултате ниједне од фракција опозиције, али очекује да ће се отворити теме које ће бити кључне на свим следећим изборима.

Он је оценио да стварање атмосфере сталних избора у Србији има за циљ „одвраћање пажње од суштинских помака“.