Прочитај ми чланак

ФЕДЕРЕР ЈЕ МОРАО ДА ПОБЕДИ: Аустралијан опен фаворизовао Роџера, ево како

0

Победа Роџера Федерера на овогодишњем Аустралијан опену многе је изненадила. Швајцарац је после пет година освојио први Грен слем, укупно 18. у каријери, и тиме додатно одмакао ривалима на вечној листи тенисера.

rodzer-federer-melburn-foto-ap-1484916536-1085285

Победа Роџера Федерера на овогодишњем Аустралијан опену многе је изненадила. Швајцарац је после пет година освојио први Грен слем, укупно 18. у каријери, и тиме додатно одмакао ривалима на вечној листи тенисера.

Међутим, како време одмиче од завршетка турнира у Мелбурну, све су чешће гласине да је Аустралијан опен фаворизовао швајцарског тенисера.

Већ смо писали о скандалозном твиту који је освануо на звачничном Твитер налогу турнира и који је са радошћу дочекао пласман Федерера у финале, а сада је у прави план избила чињеница да је терен био убрзан што највише одговара управо Швајцарцу.

Многи играчи су се жалили током турнира да је подлога у Мелбурну пребрза, а о подлози је причао и Новак Ђоковић после победе над Фернандом Вердаском, који се такође жалио на брзу подлогу.

„У последње четири године терени су бржи. То је мој осећај“, рекао је Ђоковић.

У прилог овој тези иде и чињеница да су се на овогодишњем Аустралијан опену десила два огромна изненађења која нису виђена дуго, да испадну двојица најбољих играча. То се десило Ендију Мареју и Новаку Ђоковићу, а критику терена дао је и Патрик Муратоглу, тренер Серене Вилијамс.

„Терени ће ове године бити бржи у Мелбурну. То ће бити предност за играче који играју равне ударце.“

Директор Аустралијан опена Крег Тајли демантовао је „приче из свлачионице“ да је терен у Мелбурну постављен тако да би се помогло Роџеру Федереру.

„То није тачно. Имали смо у полуфиналу и играче који се веома добро сналазе на шљаци. Ако људи мисле да је терен дизајниран како би одговарао само једном играчу… Рафа је имао огромне успехе на шљаци, а стигао је до полуфинала. Стан такође. Тако да не, није тачно“, каже Тајли.

Ипак, Тајлија демантује Брет Хабер, један од најбољих познавала прилика у свету тениса.

„Управо је на каналу 7 у Аустралији показан податак да је подлога на Род Лејвер арени ове године бржа него централни терен Вимблдона 2016. године. Па…“, написао је Хабер.