Прочитај ми чланак

РАДИКАЛИ: Хитно заказати седницу Скупштине, Нови Сад постао као Дивљи запад

0

Градски одбор Српске радикалне странке покренуо је иницијативу да се у што краћем року закаже ванредна седница Скупштине града на тему безбедности у Новом Саду.

srs Novi-Sad-4

Градски одбор Српске радикалне странке покренуо је иницијативу да се у што краћем року закаже ванредна седница Скупштине града на тему безбедности у Новом Саду.

Како је рекао председник ГО СРС Ђурађ Јакшић последњих месеци у Новом Саду је као на „Дивљем западу“.

„Безбедност у Новом Саду никада није била на нижем нивоу, а црне хронике свакодневно су пуне вести из нашег града. Бруталне ликвидације као из мафијашких филмова, крвави обрачуни, спаљивање бескућника, тешка рањавања и убиства хладним и ватреним оружјем, сачекуша и рафал у непосредној близини школе пуне ђака, брутално пребијање и покушај убиства полицајца у центру града су, нажалост, централне вести из Новог Сада у последњих неколико месеци. Да ствар буде алармантнија и драматичнија, често су главни актери немилих догађаја на улицама Новог Сада малолетна лица“, навео је Јакшић.

Јакшић је истакао да је крајње неозбиљно да се сва кривица за низак степен безбедности у Новом Саду свали на начелника криминалистичке полиције.

Новосадски радикали истичу да је недопустиво да се ниједном у протеклих неколико месеци није састао, нити огласио поводом безбедносне ситуације у Новом Саду, Савет за јавни ред, мир и безбедност.

Иначе, за данас је заказана седница Савета за јавни ред и мир, на којој би између осталог, требало да буде разматрана и пуцњава која се 24. јанура догодила код Основне школе „Ђура Даничић“ на Подбари.