Прочитај ми чланак

ИЗ МОСКВЕ РУС ДОШАО У СРПСКО СЕЛО Ради као доктор, купио је имање и пресрећан је!

0

До пре годину дана доктор Иван Горохов Александрович живео је и радио у Москви. А онда се из престонице Русије преселио у Србију. Имање и кућу купио је у селу Р'лици у подножју Јастрепца, а ординацију отворио у Великом Шиљеговцу код Крушевца, селу са око 3.000 становника.

gg

До пре годину дана доктор Иван Горохов Александрович живео је и радио у Москви. А онда се из престонице Русије преселио у Србију. Имање и кућу купио је у селу Р’лици у подножју Јастрепца, а ординацију отворио у Великом Шиљеговцу код Крушевца, селу са око 3.000 становника.

Одлуку да се пресели из Москве, доктор Иван донео је после више долазака у Србију. Уморан од, како каже, гужве и напорног живота, овде је нашао мир и могућност да као кардиолог интерниста отвори приватну праксу.

Због своје прошлости али и стручности, пријатељ је и онима које још није лечио.

„Кажу да је ту нашао место и да му ту одговара. И добар је доктор, а народ има велико поверење у њега“, каже један мештанин Великог Шиљеговца.

Кућу и два хектара земље купио је у Р’лици, планинском селу са десетак, углавном старачких, домаћинстава. Има нешто стоке, зечева и живине. Недавно га је у новом дому посетила и породица.

„У почетку им је то тешко пало. Виде да сада другачије изгледам него у граду, много сам некако опуштенији и прихватили су то“, каже др Иван.

О пољопривреди је највише научио од првих комшија – Јелице и Драгише.

„Ево га мој Иван, ево га моје дете. Мени је као треће дете“, каже Јелица Петровић, а Иван истиче да му је она друга бака.

„Ја имам једну баку у Москви која је напунила 95 година и имам баку Јоку овде. Једну сам баку скоро изгубио али сам зато добио другу у Србији“, прича др Иван.

Иако до ординације путује двадесетак километара, стигне и да прегледа и обиђе сваког болесног комшију.

„Он је добар са свима и побожан је. Воли да иде у цркву, петком пости“, каже Радмила Арсенијевић.

Иван сматра да су људи ближи Богу тамо где је тишина. „Немају сувишних ствари око себе које их оптерећују, јер Бог тражи од људи да буду што једноставнији, као дете“, објашњава др Иван.

У Србију је доктор Горохов дошао са знањем које је стицао на руском универзитету, вером и кофером у који је поред основних ствари спаковао самовар, иконе и успомене. Да створи нови живот, на огњишту породице од које је купио имање и прихватио крсну славу.