Прочитај ми чланак

Палма: Ако неће Вучић и Дачић, ја ћу се кандидовати за председника

0

Председник Јединствене Србије и народни посланик Драган Марковић Палма изјавио је данас, да ће се кандидовати за председника Србије, ако се за ту функцију не кандидују лидери СНС и СПС Александар Вучић и Ивица Дачић.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Он је објаснио да на састанку код председника СНС Александра Вучића коме је присуствовао са председником СПС Ивицом Дачићем, није било речи о кандидатури ни о томе ко ће бити кандидат за председника.

– Ја сам рекао на том састанку, ако се не кандидује Дачић из коалиције СПС-ЈС, ја ћу да се кандидујем. Ако се кандидује Вучић из ове велике коалиције, ја нећу да се кандидујем и Дачић се изјаснио да ни он неће – рекао је Марковић на конференцији за штампу.

Он је најавио да ће поново имати састанак за око недељу дана и изразио наду да ће тада бити тема ко ће бити кандидат.

Трамп мора да заслужи воштану фигуру

На питање новинара да ли ће нови председник САД Доналд Трамп добити воштану фигуру у Музеју воштаних фигура у Јагодини, као председник Руске Федерације Владимир Путин, Марковић је одговорио, да он то треба да заслужи.

– Да би правио воштну фигуру неког председника он пре свега мора да има одређене заслуге, а када је реч о господину Трампу мора да прође једно одређено време да видимо како ће нова админстрација САД да се односи према Србији. Оно што ми из Србије тражимо је да се више не примењује сила када се одлучује о Србији, већ да критеријум буде право и правда – рекао је Марковић.

Србија, како је навео, треба што пре да направи контакт са новом администарцијом САД и да се представи онаква каква јесте, користећи бивше амбасадоре који када им се заврши мандат у Србији на нашу земљу гледају другачијие него док су били овде.

– Ко не сарађује са Америком, нема добру економску будућност. Србија треба да сарађује са Америком, пре свега што је на самом почетку свог мандата Трамп изјавио да хоће да сарађује са Русијом а Србија са Русијом има најбоље односе на свету и то је један добар показатељ за неко будуће време – рекао је Марковић.

Довели смо инвеститоре из Кине и Русије а сада је добро да их доведемо и из Америке, оценио је Марковић.

– Тада ћемо бити једини град на свету који ће имати три инвеститора из три највеће еконмске и војне силе на свету – закључио је он.