Прочитај ми чланак

Иванишевић: Ђоковић је најбољи на свету, и тако ће бити још дуго!

0

Бивши хрватски тенисер, и освајач Вимблдона 2001. године Горан Иванишевић сматра да су Новак Ђоковић И Енди Мареј, без обзира на шокантне поразе, и даље најбољи на свету.

69357_ivanisevic_f

АП фото

Бивши хрватски тенисер, и освајач Вимблдона 2001. године Горан Иванишевић сматра да су Новак Ђоковић И Енди Мареј, без обзира на шокантне поразе, и даље најбољи на свету.

– Добро је за тенис што има све више „гладних“ играча који мисле да могу да победе најбоље, али је добро и за саме фаворите. Због тога ће тренирати више и покушавати да буду бољи. Јесте да су освојили све, посебно Новак, али увек је потребна мотивација – рекао је Иванишевић за Б92, и додао:

– Када је има Роџер Федерер са 35 година, наћи ће је и Новак и Енди. По мом мишљењу, Ђоковић и Мареј су и даље убедљиво најбољи тенисери на планети и то се дуго неће променити. Врло брзо ће се опоравити од овога и ускоро можемо да очекујемо да освајају највеће титуле – сматра Иванишевић.

Он је упловио у тренерске воде, а после растанка са Марином Чилићем, сарађује са Томашом Бердихом. Упитан шта рећи врхунском играчу после пораза у раној фази гренд слема, рекао је:

– У тим тренуцима је много тешко некоме нешто рећи. Шта човеку који је све освојио да кажеш после пораза од играча од којег, реално, није смео да изгуби никада у животу. Мислим, када Новак изгуби од Истомина, шта да му кажеш? Пустиш га прође све и увече или сутра седнеш са њим и попричаш – објаснио је некада други рекет света.

Он је прокоментарисао и завршницу Аустралијан опена, и уверен је да ће тенис добити новог гренд слем шампиона.

– Много је момака који могу да освоје гренд слем, биће интересантно ове године. Постоји шанса да у финалу видимо велики дуел Роџера Федерера и Рафаела Надала, али мислим да ће турнир освојити неко ко никада није тријумфовао на гренд слемовима. Не знам зашто, једноставно имам такав осећај. Имам два имена – Милош Раонић и Григор Димитров – поручио је Иванишевић за Б92.