Прочитај ми чланак

МИСЛИЛИ СТЕ ДА ЋЕ СТВАРНО ДА ВАМ ВРАТЕ ПАРЕ? ЕПС не прихвата рекламације…

0

Иако су и власт и ЕПС позвали све потрошаче електричне енергије којима је ових дана стигао "надувани" рачун за утрошену електричну енергију током децембра да поднесу рекламацију писменим путем или на шалтеру, у стварноси то се изгледа не дешава.

eps-racun-pravda

Фото: ЈуТјуб, Правда

Првих дана нове године, велики број грађана Србије дочекало је непријатно изненађење када су отворили коверту са децембарским рачуном за струју. 

Масовно „надувавање“ децембарског рачуна изазвало је велику буру у јавности, а власт и електропривреда сагласили су се да се рачуни преиспитају и да ту, свакако, нису „чиста посла“.

 
Реагујући на позив да сви којима је рачун за струју више од 15% већи него новембарски уложе рекламацију, читатељка Правде Марија из Аранђеловца кренула је са својом пријатељицом на шалтер како би се жалила.

Како каже, са шалтера је вратила изузетно нељубазна радница, која је узела рачун, не погледавши га честито и рекла: „Ево ту све пише, толико сте потрошили. Нема основа за рекламацију“.

„Шалтерска радница је само понављала да сам толико потрошила, иако сам покушала да јој објасним да ми је децембарски рачун за струју више од 50% већи него новембарски, када смо спремали славу и заиста потрошили велику количину електричне енергије, а да у децембру, десет дана чак није било никога код куће“, огорчена је Марија, која је додала да је и њена пријатељица добила исти одговор од раднице ЕПС-а.

„Ја имам пензију око 14.000 динара, а стигао ми је рачун за струју од 15.000. Шта ја сада да радим? коме да се жалим?“ рекла је, уз неколико псовки, Марија.

Она каже да ће покушати да упути рекламацију и писаним путем, али не верује да ће ико одреаговати на писане рекламације. „Написаћу им, иако ће вероватно тај папир завршити у канти за ђубре“, разочарана је Марија која се сада само нада да јој струја неће бити исечена, барем док трају хладноће.