Прочитај ми чланак

Русија од САД први пут добила координате положаја ДАЕШ-а

0

Русија је од САД добила координате позиција терористичке организације ДАЕШ у близини града Баба у сиријској провинцији Алеп, након чега је руска авијација у сарадњи са међународном коалицијом предвођеном САД извршила ваздушне нападе, саопштило је руско Министарство одбране.

koordinate položaja

Министарство одбране РФ

У бомбардовању су поред два руска авиона учествовали и два авиона међународне коалиције, а гађани су објекти који припадају терористима.

Агенција АП наводи да уколико ову тврдњу потврди званични Вашингтон, ова мисија представљаће прву координисану акцију Русија и коалиције на челу са САД против ДАЕШ-а.

Министарство је навело да је том приликом уништено неколико складишта муниције и војне технике, као и депоа са горивом, а оцењено је да је сарадња са међународном коалицијом дала изузетно ефикасне резултате.

Истовремено, Русија је у сарадњи са Турском у два наврата реализовала заједничку операцију бомбардовања терориста, такође у близини Баба. У првој тури, 18. јануара, уништено је 36 циљева терориста, док су у јучерашњој операцији уништена додатна 22 објекта. Укупно је учествовало по 12 авиона руске и турске авијације.

Претходно је саопштено да је руска авијација бомбардовала и положаје ДАЕШ-а у провинцији Дејр ел Зор.