Прочитај ми чланак

ПРЕОКРЕТ: „Не, бивши министар Вукасновић није бескућник, живи врата до мене”

0

„Пристојан, културан, један скроз добар комшија. Скоро сваки дан се виђамо по степеништу и на терену за баскет близу станова", написао је писац Дуле Недељковић поводом написа да бивши министар живи као бескућник.

slobodan-vuksanovic dule nedeljkovic
Писац Душан Дуле Недељковић реаговао је поводом медијских написа о тужној судбини бившег министра Слободана Вуксановића, који је наводно пронађен да живи као бескућник. Недељковић је овим поводом написао на свом Фејсбук профилу: 

„Пошто је отишло ПРЕДAЛЕКО ово са Вуксом (Слободан Вуксановић) само да вам кажем. Човек живи врата до мене. Пристојан, културан, један скроз добар комшија. Скоро сваки дан се виђамо по степеништу и на терену за баскет близу станова. Образован до мог личног запрепашћења, начитан, полемишемо о свему, он са своје, ја са своје стране погледа на свет“, написао је Недељковић.

Он је навео да Вукасновић никада није без осмеха и да има своје текуће дилеме.

Недељковић се у наставку поста оштрим речима обратио медијима који пуштају овакве вести. 

Дневни лист Курир објавио је у данашњем издању да су некадашњег министра просвете у влади Војислава Коштунице и својевременог кандидата за председника ДС, наводно су по пријави грађана лекари пронашли гладног и смрзнутог на клупи. Према наводима Курира, Вуксановић је на великом минусу спавао у парку, а тражио је да га не воде у прихватилиште. После повлачења из политике Вукасновић (иначе и универзитетски професор) је остао без посла, а према писањима медија развео се и иселио из стана у ком је живео са супругом.

 

Међутим, некадашњи блиски сарадници Вуксановића, за Недељник су потврдили речи Недељковића, истичући да бивши министар живи у стану и ради на једном приватном факултету.