Прочитај ми чланак

Михајловић: Јеремић жели да грађани опет остају без посла

0

БЕОГРАД - Председнички кандидат Вук Јеремић призива време у коме је много више грађана било без посла, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

„Председнички кандидат Вук Јеремић обећао је да ће се залагати за промену Закона о раду, чије су измене 2014. подржали сви инвеститори и послодавци у Србији. Јеремић би да мења баш онај закон који је, чињенице говоре, довео до пада запослености са 23,7 одсто, колика је била стопа незапослености у време Јеремића, на 16,8 одсто колико је данас“, рекла је Михајловићева, саопштио је кабинет потпредседнице владе.

Како је истакла, Влада Србије се бори за поштовање права радника пре свега довођењем нових инвеститора и отварањем нових радних места, а не укидањем добрих закона.

Само за домаће грађевинске фирме ове године обезбеђено је 977,7 милиона евра, колико ће бити уложено у инфраструктуру, навела је Михајловићева.

„Осим што жели да Србију врати у време велике незапослености, Јеремић се, ето, залаже и Србија не гради аутопут према Приштини, већ само ‘моравски коридор’ од Прељине до Појата. Лепо што је Јеремић постао ‘промотер’ министарства које водим, али морам да га обавестим да су припреме за почетак ‘моравског коридора’ одавно завршене и да влада ускоро потписује уговор о градњи“, навела је министарка.

Она истиче да ће влада градити и пут до Приштине.

„За разлику од Јеремића, ми верујемо да Срби са Косова заслужују да аутопутем буду повезани са Београдом, као и да нема бољег повезивања Срба и Албанаца од нових путева“, рекла је потпредседница Владе.