Прочитај ми чланак

АМЕРИЧКИ БЛУМБЕРГ: Путин је спреман да ратује за Србију и Балкан

0

Позната америчка медијска кућа "Блумберг" у најновијој анализи истиче да је Балкан у интересној зони Русије и да Владимир Путин жели да у новој подели сфере утицаја, веже овај део Европе за званичну Моксву.

16216294_1056720051123418_802886899_n

Позната америчка медијска кућа „Блумберг“ у најновијој анализи истиче да је Балкан у интересној зони Русије и да Владимир Путин жели да у новој подели сфере утицаја, веже овај део Европе за званичну Моксву.

Аутор анализе Леонид Бершидски истиче да је Путин спреман и војно да интервенише уколико процени да су угрожени руски интереси, као и интереси Срба на Балкану, блиског европског народа у којем Русија има најевеће упориште.

За највеће савезнике Русије на Балкану, „Блумберг“ сматра председника РС Милорада Додика, председника Србије Томислава Николића, опозицију у Црној Гори, али и подсећа да се нови председник Бугарске, као и владајући политичари у Македонији све више окрећу Москви.

У тексту се наводи да је војним акцијама у Украјини и Сирији званична Москва показала да је спремна и оружјем да брани своје интересне сфере, а Србија и Балкан су управо то вековима и биле. „Блумберг“ закључује да се ера Бориса Јељцина, када је Балкан у питању, сигурно неће поновити.

Превод: Србин инфо