Прочитај ми чланак

Веља се изјаснио: Даље без Вучића

0

Председник Нове Србије (НС) Велимир Илић изјавио је да он не води политику "транге франге", као што је, како каже, рекао премијер Србије Александар Вучић.

Velja_Ilić_MC

Илић је додао да Српска напредна странка (СНС) није испоштовала коалициони споразум.

Он је рекао да ће та странка на следећим изборима наступити самостално или у коалицији, али да јој СНС сигурно више неће бити коалициони партнер.

Илић је рекао да НС неће рушити коалицију коју предводи СНС ни на републичком ни на локалном нивоу, јер ускоро ионако предстоје председнички, а можда и парламентарни избори.

– Уколико Александар Вучић буде председнички кандидат НС га сигурно неће подржати, јер ме је заболело што је рекао да сам водио транге-франге политику и да сам му увредио породицу, што никада нисам урадио – рекао је Илић.

Он је додао да не сматра да је напад на породицу премијера то што је рекао да је његов брат Андреј Вучић, у политици и да је често био у Чачку и врбовао људе из НС што су неки од њих и потврдили.

Илић је на коференцији за новине, после седнице Председништва и Извршног одбора у Чачку рекао да га у СНС сада сматрају као чврстог преговарача па желе да га промене и на чело НС доведу неког другог „ко ће им бити послушан“.

На зајеничкој седници извршног одбора и председиштва странке Илић је добио апсолутну подршку за даље вођење НС, а закључено је да ће након расписивања председничких избора та странка одлучити да ли ће самостално наступити или ће подржати нечијег кандидата.