Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Вучићева кандидатура била би показатељ пропасти СНС

0

БЕОГРАД - Председник Двери Бошко Обрадовић оценио је данас у саопштењу да би евентуална кандидатура актуелног премијера Александра Вучића на председничким изборима била "показатељ тоталне пропасти Српске напредне странке (СНС)".

Бошко Обрадовић, председник Двери (фото: Пресцентар)

Бошко Обрадовић, председник Двери (фото: Пресцентар)

БЕОГРАД – Председник Двери Бошко Обрадовић оценио је данас у саопштењу да би евентуална кандидатура актуелног премијера Александра Вучића на председничким изборима била „показатељ тоталне пропасти Српске напредне странке (СНС)“.

„Потенцијална кандидатура Александра Вучића за председника Србије јасно показује сву болест политичког живота у Србији и размере распада система унутар владајуће СНС. Да ли је могуће да Српска напредна странка нема никога другога кога уопште може да кандидује за председника Србије изузев актуелног председника владе Александра Вучића“, навео је Обрадовић у саопштењу.

Он је оценио да би кандидатуром Вучић „по ко зна који пут“ прекршио своје обећење, јер је у више наврата јавно рекао да се никада неће кандидовати за председника и да га то не занима.

„Ако је Вучић пре само неколико месеци изабран за председника Владе, а сада жели да буде и председник Србије – да ли Александар Вучић уопште зна шта хоће, шта је његов политички циљ и идеја? Или то једноставно говори о слабости и тоталном колапсу у СНС“, рекао је Обрадовић.

Он је додао и да се као председнички кандидат радује кандидатури Вучића, јер би се на тај начин актуелни премијер „оголило пред јавношћу“.

„Има и једна добра ствар ако се Александар Вучић кандидује за председника Србије. Можда ће у том случају коначно после пет година морати да изађе на директан телевизијски дуел с противкандидатима. Или ће наставити да бежи као до сада“, навео је Обрадовић.