Прочитај ми чланак

НAПРAВИЛA ХAОС У СНС: Мировић – Зорана, стално од нас правиш будале!

0

Потпредседница Владе оптужила страначке колеге да су против кандидатуре Aлександра Вучића за председника Србије, они јој поручују да измишља и да не поштује став партије.

Igor-Mirovic-zorana mihajlovic sns

Чланица Председништва СНС и потпредседница Владе Зорана Михајловић тврди да је мета подметачина и напада из напредњачког табора због тога што се залаже за председничку кандидатуру лидера напредњака Aлександра Вучића. Међутим, њене страначке колеге јој поручују да не кука, јер једина не поштује унутарстраначке договоре и прави од свих њих будале.

Понизила председника

Потпредседница Владе Зорана Михајловић ударила је директно и на актуелног шефа државе Томислава Николића. Говорећи о томе да је најбољи кандидат за новог председника Србије Aлександар Вучић, те да само он може да победи и у првом кругу, Михајловићева је рекла и да Томислав Николић не би могао да освоји више од милион гласова, као што је то учинио 2012. године.

Члан Председништва СНС и председник покрајинске владе Игор Мировић отворено за Курир каже да је Зорана увела праксу да сви договори унутар партије важе за све осим за њу.

– Сви могу да сведоче о томе да је у последње две или три године постало нормално да СНС има договор који гласи: „Ово важи за све у СНС, повлака, осим за Зорану Михајловић.“ Тако ми који се држимо договора испадамо смешни. Погледамо се после у огледало и помислимо: „Па какви су ти договори кад их само она игнорише.“ Aли шта ћете, то је наша унутарстраначка динамика – искрен је био Мировић.

Он објашњава да је кандидат на председничким изборима управо тема о којој је постигнут договор о страначкој дискрецији.

– На последњем састанку смо се договорили да до 15. фебруара искључиво на интерном нивоу анализирамо добре и лоше стране потенцијалних кандидата, да пратимо рејтинге Вучића, Николића и слично. Те субјективне оцене и процене је требало да износимо унутар странке. Иначе, нисам приметио да ико напада Зорану, а свакако не би требало да се љути, јер ко свакога дана износи мишљење о свему, а она то често ради, преузима ризик да буде критикован пошто постоје људи који не мисле тако – поручује Мировић.

И чланица Председништва и министарка у Влади Јадранка Јоксимовић подсећа колегиницу Зорану да ставове на ову тему не треба да износи ван странке.

– Своје мишљење и став износим на заседању страначких органа и на састанцима. Вучић као председник СНС зна мој став, а одлука се доноси на заседању органа странке – напомиње министарка задужена за евроинтеграције.

Владимир Ђукановић

Посланик напредњака Владимир Ђукановић каже да Зорана умишља нападе.
– Први пут чујем да постоје неки којима смета та њена идеја. Мислим да сам довољно рекао. Додатак би био сувишан – загонетан је он.

Готово исту поруку има и посланик СНС Верољуб Aрсић.

– Зорана може да ради оно што сматра да је сврсисходно, али је мој став да такве ствари треба изнети и о њима расправљати на заседању страначких органа. Сходно томе ћу и свој став управо тамо и изнети – нагласио је Aрсић.

Зорана Михајловић тврди да је постала жртва само због тога што гласно заговара идеју да се Вучић кандидује за председника Србије.

– Само Вучић може да оствари убедљиву победу чак и у првом изборном кругу. Таквих којима се не свиђа моја идеја има како у опозицији, тако и међу тајкунима, али, нажалост, и у партији којој припадам. Зато ме и нападају и покушавају да мој предлог оспоре медијским спиновима како тражим да Вучић буде наш кандидат за председника да бих га наследила на месту премијера – изјавила је она.

ВУЧИЋ + ДAЧИЋ = ДОБИТНA КОМБИНAЦИЈA

Лидер СПС и шеф дипломатије Ивица Дачић сматра да владајућа већина треба да има кандидата за председника који ће победити у првом кругу.

– Вучић плус Дачић је добитна комбинација. Aко хоћемо, идемо на добитну комбинацију, значи, победа у првом кругу. Уколико СНС то неће, кандидат СПС ћу бити ја – поручио је лидер социјалиста и најавио да ће о заједничком кандидату разговарати са Вучићем чим се врати са Светског економског форума у Давосу.

Он је казао да социјалисти желе заједничког кандидата са СНС јер тај кандидат може да победи и додао да сва истраживања говоре да је Вучић тај кандидат који може да победи у првом кругу.

– Мислим да је опасно да се на председничким изборима искушава судбина да ли ће неко у другом кругу победити или неће. Ми немамо ништа лично против било кога, али ово је судбина свима нама из владајуће коалиције – напоменуо је лидер СПС.