Прочитај ми чланак

Клинтон: Учесници марша у Вашингтону устају, говоре и марширају за наше вредности

0

Кандидаткиња демократа на председничким изборима у САД Хилари Клинтон захвалила је данас на Твитеру учесницама марша у Вашингтону због тога што "устају, говоре и марширају за наше вредности" и додала да је то "једнако важно као и до сада".

Hilari Klinton ruzna 08
У Вашингтону се окупља све већи број жена, а у јавном превозу влада велика гужва. Оне су незадовољне Трамповим ставовима по питању здравства, абортуса, културне разноликости и климатских промена.

Глумица Америка Ферера окупљенима у Вашингтону рекла је да новоизабрани председник није Америка, већ су то окупљени који не иду нигде.

– Данас марширамо за моралну срж ове нације, против које је наш нови председник започео рат. Наше достојанство, наш карактер, наша права су угрожени и платформа мржње и поделе је јуче преузела власт – рекла је Ферера.

Градске власти су саопштиле да очекују да ће се окупити и до 500.000 жена, што је двоструко више од првобитног предвиђања.

У још око 600 градова широм света организовани су „сестрински“ маршеви који за циљ имају истицање права жена, за које демонстраткиње у Вашингтону верују да би могла бити угрожена под новом администрацијом.