Прочитај ми чланак

ЈОШ ЈЕДАН ПУТИНОВ ШАМАР ЗАПАДУ: Молдавија улази у стратешко партнерство с Русијом

0

Интереси Молдавије “не могу бити заштићени или промовисани ван стратешког партнерства са Руском Федерацијом,“ каже нови председник те земље.

127497_moldavija_f

Интереси Молдавије “не могу бити заштићени или промовисани ван стратешког партнерства са Руском Федерацијом,“ каже нови председник те земље.

Назовимо ово шамаром упућеном Викторији Нуланд на њеном путу ка одласку.

Вашингтоново трансатланско царство је претрпело велики ударац ове недеље када је новоизабрани председник Молдавије, Игор Додон, најавио поновно усклађивање његове земље са Русијом, на заједничкој конференцији за новинаре која је одржана са Владимиром Путином у Москви.

Мора да је ово био тужан дан за неоконзервативце, трансатланце, глобалисте, Викторију Нуланд и Џорџа Сороша. Иако нису потрошили ни близу онолико новца у Молдавији колико у испирање мозга и збацивање у Украјини (5 милијарди долара, по речима Викторије), они су сигурно много уложили у покушају да повуку Молдавију у Вашингтонову евро-атланску област.

Сада је све узалуд. Испоставило се да се не може тако лако избрисати историја, култура, традиција, језик и породичне везе, па чак ни са образовним програмима од милијарду долара. Исто ће се ускоро доказати и у Украјини.

Они Молдавци који су румунског порекла, су видели како је јадно Румунија прошла у ЕУ и као амерички НАТО вазал. Они који су руског наслеђа, никада ни нису подржавали окретање ка Вашингтону и Бриселу.

Сада коначно имају председника који заступа њихове интересе. То није врста демократије коју би глобалисти желели да виде.