Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ИЗГУБИО ВЕЋИНУ У ПАРЛАМЕНТУ? „Веља, Тома, Расим и Поповић отказали …

0

Српски покрет Двери оцењује да се владајућа коалиција налази пред распадом након напада председника Нове Србије Велимира Илића на Владу Србије и Александра и Андреја Вучића.

vlada srbije foto d cirkov -prva-2

Власт је практично напустио Велимир Илић, који је јавно изјавио да власт у Србији постављају страни амбасадори и да Вучић уместо странцима треба да се окрене проблемима обичних грађана у Србији. Велимир Илић је рекао да неће више да трпи понижавање своје странке, посебно од стране Андреја Вучића, који људима у Војводини улази у кућу и тера их да из Нове Србије пређу у СНС.О напуштању владајуће коалиције размишљају и Ненад Поповић и Расим Љајић, који су изразито незадовољни односом Александра Вучића пре њима – саопштавају Двери.

Из Двери наводе да је Вучић преварио многе коалиционе партнере и да због тога остаје без већине у Парламенту,

– Ненад Поповић је преварен за место потпредседника Владе за сарадњу са Русијом, а Расиму Љајићу се спрема замена у све отворенијем пакту Вучића са бившим муфтијом Зукорлићем. Слично незадовољство дели и већи број високих функционера СПС-а, којима је доста понижавања СПС-а од стране СНС и личних интереса Ивице Дачића који су стављени изнад интереса странке.

Уколико Томислав Николић не буде председнички кандидат СНС можемо очекивати и буђење незадовољства одређеног броја народних посланика са листе СНС-а који су лојални Томиславу Николићу.Када саберемо све народне посланике које контролишу Велимир Илић, Расим Љајић, Ненад Поповић и Томислав Николић, чак и без незадовољника из редова СПС – Вучићева Влада више нема подршку већине у Народној скупштини.

Да ли је то прави разлог Вучићевих размишљања о ванредним парламентарним изборима на којима би сви ови незадовољници били избачени са изборне листе СНС? – питају у Дверима.