Прочитај ми чланак

СВЕ ХЛАДНИЈЕ Ледени талас „стеже“, а ево када ће да попусти

0

У Србији ће данас повремено падати снег уз мање повећање висине снежног покривача, а до 25. јануара очекује се пад теммпературе до -12, а локално и до -15 степени.

sneg-zelenilo-beograda-staze

У Србији ће данас повремено падати снег уз мање повећање висине снежног покривача, а до 25. јануара очекује се пад теммпературе до -12, а локално и до -15 степени.

На нови период хладног времена, ниских температура и јаких мразева упозорава и АМСС у чијем се саопштењу наводи да слаб снег тренутно провејава на југу и југозападу Србије.

На југу и истоку биће од пет до 10 центиметара, у брдовито-планинским пределима и више, а због јаког источног и североисточног ветра очекује се локално стварање снежних наноса, упозорио је Републички хидрометеорлошки завод.

Данас ће јутарња температура бити у интервалу од -9 до -4, а до 25. јануара од -12 до -8, локално и око -15 степени.

Највиша дневна током целог периода у већини места биће од -4 до 2 степена, а у местима са дужим задржавањем магле и низа.

У Србији ће данас бити умерено и потпуно облачно, местимично са снегом, углавном у централним и јужним крајевима уз даље повећање висине снежног покривача.

Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак, источни и североисточни, па се локално очекује стварање снежних наноса.

Јутарња температура биће од -9 до -4, а највиса дневна од -3 до 0 степени. Увече и у току ноћи очекује се постепени престанак падавина.

У Београду ће данас бити претежно облачно и хладно, повремено са слабим снегом. Јутарња температура биће око -4, а највиша дневна око -1 степен.

Према изгледима времена за наредних седам дана, биће хладно у већини дана суво, само се у ноћи понедељак на уторак у југозападним и јужним крајевима уз нешто више облачности очекује ретка појава снега.

У јутарњим сатима умерен и јак мраз, а од суботе местимично и магла која се по котлинама и понегде у нижим пределима може задржати дуже током дана.

У недељу и понедељак умерен и јак југоисточни ветар, у доњем Подунављу и на југу Баната повремено са олујним ударима.

Крајем периода наоблачење, местимично са снегом, прво у северним и западним крајевима.