Прочитај ми чланак

ГРОБАРИ У СТРОЈУ: Ево поруке за Косово навијача Партизана

0

Навијачи Партизана поставили су транспарент са необичним садржајам на утакмици између црно-белих кошаркаша и АЕК-а у ФИБА Лиги шампиона.

Untitled

Навијачи Партизана поставили су транспарент са необичним садржајам на утакмици између црно-белих кошаркаша и АЕК-а у ФИБА Лиги шампиона.

„Гробари“ су у хали „Александар Николић“ развили транспарент на коме пише „Косово је Србија“, а уз то и послали следећу поруку:

„За част, потомке и за земљу своју српска деца стајаће у строју“.

Тиме су се осврнули на прошлонедељну политичку кризу када је воз на коме је писало „Косово је српско“ спречен да уђе у Косовску Митровицу.

Занимљиво је то што је званична сирена у хали „свирала“ око пола минута као позив играчима да изађу на терен, уместо уобичајених секунд, два.

Присутнима у хали остало нејасно да ли је то намерно учињено као позив „у строј“ који се помиње у пароли „гробара“ или је плод случајности.

ПАРТИЗАН ПАО ПОСЛЕ ДРАМЕ: АЕК тројкама однео победу из Београда

Кошаркаши Партизана поражени су у дворани „Александар Николић“ од грчког АЕК-а, у оквиру 13. кола Лиге шампиона, са резултатом 65:69

АЕК и Партизан имају учинак 7-7 после ове утакмице, али је грчка екипа остварила победу и на домаћем паркету, па је на трећој позицији испред црно-белих, док су на челним позицијама Бешикташ (11-3) и Лудвигсбург (8-5).

Црно бели су читав меч били у заостатку (повели су само 2:0), а грчки тим који са клупе предводи некадашњи југословенски репрезентативац Јуре Здовц је славио, највише захваљујући чињеници да су убацили 13 тројки из 32 покушаја.

Партизан је предводио је Стефан Бирчевић са 16 поена уз осам скокова, 13 је додао Новица Величковић уз шест ухваћених лопти и седам промашаја, док је Вил Хечер погодио само два од 15 шутева из игре.

АЕК су носили Ларенцакис са 14 и Роко Лени Укић са 13 поена, погодивши заједно седам од девет шутева за три поена.