Прочитај ми чланак

СРБИЈА – ХОРОР ОТМИЦА: „Убићемо ти шесторо деце, одсећи ћемо ти главу“

0

Радосав Радојевић осуђен је на шест а Милан Симић у одсуству на седам година затвора због отмице Ј.П. из Ниша коме су покушали да изнуде 160.000 евра.

08kidnap-239087176_1000x0

Радосав Радојевић осуђен је на шест а Милан Симић у одсуству на седам година затвора због отмице Ј.П. из Ниша коме су покушали да изнуде 160.000 евра.

Овакву пресуду донео је Апелациони суд након разматрања одлуке Вишег суда у Нишу и делимичног усвајања жалби.

По сценарију какав се може видети у крими филмовима, Ј.П. су отела четири отмичара 23. јуна 2012. године у Нишу и задржала га 23 часа током којих је добијао батине и претње да ће бити убијено његово шесторо деце, жена, брат, братанац, да ће му одсећи једну па другу руку, ноге и на крају главу а тело забетонирати у шахти!

Драма је почела када је Ј.П. изашао да обиђе свој „мерцедес“ око 4 часа ноћу – из паркираног „аудија“ изашла су четворица отмичара међу којима је касније препознао Симића, и угурали га у његова кола држећи му пиштољ на ребрима.

Он је испричао на суђењу да су му ставили мараму на главу а потом га, после 20 минута вожње убацили у гепек. Говорили су да су наводно прешли на територију Косова а потом га одвели у подрум неке куће где су му на главу ставили вунену капу коју су облепили селотејпом, а онда почели да га туку рукама и ногама 20 минута, тражећи да призна где су паре.

Тражили су му 160.000 евра, наводећи да знају колику плату прима у Немачкој.

Један му је ставио мали прст у маказе и претио сечењем, чуо је репетирање пиштоља и главног отмичара како каже: „Ма убијте га, баш ме брига за паре“.

Пошто су му запретили да ће му побити целу фамилију и одсећи екстремитете и главу, он им је рекао да у банци има 50.000 евра а код куће у коферу 30.000 евра, након чега је пристао да им препише два своја аутомобила. Одвези су га до куће и поново запретили смрћу ако одмах не изнесе паре али је рекао је рођацима да хитно позову полицију која је пред кућом у „аудију“ ухапсила Радојевића, док су остали побегли.

На селотејпу вунене капа која је остала у „аудију“, нађен је отисак кажипрста леве руке Симића. Ј.П. је на основу слике из пасоша који је такође нађен у колима потврдио да се он представио као „главни“.

Радојевић се на суду бранио да је у „аудију“ чекао другарицу, да оштећеног не познаје, да нема никакве везе са његовом отмицом, али суд није прихватио његову одбрану. У изречену казну биће му урачунато време проведено у притвору од 24.јуна 2012.године до 14.октобра 2013.године.

Укупна вредност ствари које су биле отете Ј.П. процењена су на око 25.000 евра. То су два аутомобила која је пристао да им препише као да су продати, торбица у којој је било 130.000 динара које је спремио за куповину плочица и ствари које су биле у гепеку кола: четири фото апарата, две хилти бушилице, три тепсије, алат за кућну електрику, два мобилна телефона, златни ланац са плочицама на којима су имена деце.