Прочитај ми чланак

РАЂА СЕ НОВИ „АЛЕКСАНДРОВ“: Након трагедије, пријава за славни руски хор

0

После авионске несреће у којој је 25. децембра 2016. међу 92 погинуле особе било и 64 члана славног ансамбла "Александров", у четвртак почиње конкурс за пријем нових чланова уместо настрадалих певача и играча.

hor-aleksandrov-lt

На конкурсу, који ће се одвијати од 19. до 25. јануара, чувени ансамбл ће попунити упражњена места после трагедије која је задесила „Александров“ када је пошао пут Сирије, да тамошњим руским снагама улепша празничне дане.

Авион Ту-154 Министарства одбране је полетео са подмосковског аеродрома Чклаковски, имао слетање у Сочију, а онда се десила несрећа. Два минута после наставка пута ка Сирији летелица је пала и том приликом живот су изгубила 64 члана ансмабла. Трагично је скончало 30 чланова играчког дела „Александрова“, а 34 погинуле особе биле су чланови хора.

Пријава за учешће на конкурсу, међутим, није обична. У њој не мора да се наведе биографија кандидата. У њој нема навођења жеља, или личних квалитета, или услова под којима би неко хтео да заснује радни однос. У пријави постоји само једна реченица, већ откуцана, испод које је потребно ставити потпис.

А реченица, насловљена на начелника Академског певачког и играчког ансамбла руске армије „А. В. Александров“, гласи:

„Молим Вас, дозволите ми да учествујем у Конкурсу за упражњено место певача/играча у хору.“

И, то је то. Свако ко сматра да има квалитет за певање у „Александрову“ може да се пријави. Не постоје никакви додатни услови, довољна је само жеља да се настави тамо где се стало.

А наставак следи врло брзо. Чувени хор, у новом саставу, имаће први наступ већ 23. фебруара 2017, и то у Кремљу, за руски празник Дан заштитника отаџбине.