Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: САД увеле санкције Додику, нису успели да га сломе

0

Председник покрета "Двери" Бошко Обрадовић оценио да је одлазећа америчка администрација увела санкције председнику Републике Српске Милораду Додику јер је незадовољна што "није завршила започети посао ометања Српске и њеног утапања у вештачку БиХ".

bosko-obradovic-balkan-info

Обрадовић сматра да је увођење санкција „добра вест јер то значи да одлазећа америчка администрација за свог мандата није успела да сломи Додика, нити укине Републику Српску“.

То је само доказ једног неуспеха у окончавању свих планова сада већ бивше америчке администрације и то је, ма колико изгледало чудно, добра вест, јер показује да је неко нервозан што није довршио започети посао и на силу у последњим данима покушава да нешто уради – рекао је Обрадовић Срни.

Он истиче да на то указује и чињеница да је одлазећи потпредседник САД-а Џозеф Бајден посетио Украјину, док су његове колеге из администрације увеле санкције председнику Републике Српске.

Обрадовић наводи да је од увођења санкција важније да нова америчка администрација, у контексту промене спољне политике, укине мере и скину Додика са црне листе.

То би био леп гест нове америчке администрације према Србима и српском народу у Републици Српској и потврда да ће се заиста остварити нешто од обећања новоизабраног америчког председника Доналда Трампа, да ће се однос САД према српском народу на Балкану променити – рекао је Обрадовић.

Он каже да је потпуно уверен да је Република Српска неуништива, без обзира што постоје покушаји бројних међународних актера да је на сваки начин доведу у питање.

Мислим да то просто више није могуће и да се рађа нови свет, једна нова Европа у којој ће Република Српска бити гледана потпуно новим очима. То су перспективе авангардне националне идеје у Европи и свету, јер када се Српска у своје време борила против међународног исламског тероризма и када је пропагирала национална начела у политици пре више од 25 година многи у свету нису схватили о чему се ради – рекао је он.

Он је оценио да значај Републике Српске на међународном нивоу расте и додао да ће у склопу новог стратешког партнерства између САД и Русије Република Српска бити важан темељ за њихову сарадњу на Балкану.

Уверен сам да ће та сарадња узети у обзир интересе српског народа, јер су Србија и српски народ, уз Републику Српску, највећа држава и народ на Балкану – каже Обрадовић.