Прочитај ми чланак

АУСТРАЛИЈА ОПЕН: Јелена прегазила Немицу; и Троцки прошао даље!

0

Српкиња након сат и 28 минута игре прошла у наредну рунду.

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у 3. коло Aустралијан опена, пошто је победила Јулију Гергес из Немачке резултатом 20 – 6:3, 6:4.

Јелена је 57. тенисерку света послала кући после скоро сат и по времена игре и у наредном колу ће имати доста тежи задатак. Противница ће јој бити Рускиња Светлана Кузњецова.

С њом ЈЈ има позитиван скор, пошто је на 14 мечева осам пута тријумфовала. Занимљиво, последња два је решила у своју корист мада се нису састајале још од 2015. године.

Управо је Јелена те 2015. године и последњи пут играла 3. коло неког грен слема. Било је то на Вимблдону.

Што се тиче самог меча против Гергесове, Српкиња није имала превише проблема. Четири пута јој је одузела сервис, два пута је исти изгубила.

Први сет је одлучио велики број грешака противнице, док је Јелена била смиренија. У другом је стигао правовремени брејк за 5:4 и пут ка победи је био отворен.

С друге стране, Душан Лајовић завршио је учешће на AО након што је поражен од Жоа Вилфреда Цонге у три сета – 2:6, 2:6, 6:3.

Француз је доминирао на терену и за сат и 48 минута обезбедио је пласман у наредну рунду.

Троицком нови маратон у Мелбурну, следећи ривал Вавринка

Српски тенисер Виктор Троицки одиграо је нови меч на Aустралијан опену у пет сетова и опет је изашао као победник, овог пута против Италијана Паола Лоренција 6:3, 1:6, 7:6 (7:3), 3:6, 6:3.

Троицки је, после Дамира Џумхура, поново показао да му пријају дугометражни дуели, након што је после скоро четири сата савладао 43. тенисера света.

У наредном колу Троицки ће имати велики изазов јер се састаје са четвртим носиоцем Станом Вавринком из Швајцарске, против којег у каријери ниједном није славио у седам међусобних мечева.

У конкуренцији женских дублова, Aлександра Крунић и Грузијка Оксана Калашњикова елиминисане су од канадско-холандске комбинације Габријела Дабровски/Михаела Крајичек 6:4, 6:0 на старту турнира.

Aустралијан опен игра се за наградни фонд од 37,5 милиона долара.

Хрватица поништила поен Виктору

Српски тенисер Виктор Троицки одиграо је нови меч на Aустралијан опену у пет сетова и опет је изашао као победник, овог пута против Италијана Паола Лоренција кога је добио са 3:2, али је овај дуел обележила и велика судијска грешка!

Виктор Троицки се опет нашао у клинчу са судијом и то из више него оправданих разлога.

Виктор је при резултату 4:3 у одлучујућем делу игре освојио поен, али је судија показао на аут.

Међутим, Србин је затражио челенџ и био у праву.

Судија Марија Чичак из Хрватске је ипак одлучила да се понови поен, што је код Троицког изазвало бес.

„Како се понавља поен кад је био на супротној страни терена. Био је чак тамо. Да ли знаш шта си урадила? Ниси свесна шта си урадила. Ниси свесна“, викао је Троицки на српском језику.