Прочитај ми чланак

СРПСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИВА: Могли смо да убијемо вођу шиптарске ОВК кад смо хтели

0

- Било је лако наћи шпијуне јер се много Aлбанаца продавало за неколико хиљада марака. У сваком тренутку смо знали где је Aдем Јашари и шта ради, као и ко му пуни џепове.

Adem-Jasari-2-620x350

Бивши српски генерал Стеван Ђуровић открио је да су шпијуни имали више прилика да убију оснивача и вођу албанске терористичке организације ОВК, Aдема Јашарија. Ђуровић је опширно говорио и о рату српских снага и ОВК на Космету.

Српски генерал је открио детаље о борби војске и полиције на Косову против ОВК, а посебно се задржао на детаљима о убиству Јашарија.

– Убацили смо шпијуна у ОВК, па смо тако знали за сваки корак који Јашари направи. Знали смо где иде, шта ради, и с ким се састаје. Шпијуна није било тешко наћи јер се у то време много Aлбанаца продавало за неколико хиљада марака – рекао је Ђуровић.

Adem-Jasari

Додао је да су могли да убији Јашарија кад су и где хтели. Три шпијуна, која су радила против вође албанске терористичке организације, били су његови рођаци.

– Највише нам је, ипак, помогао један бивши албански министар, који је такође пристао да ради за нас као шпијун. Од њега смо сазнали најситније детаље, чак и ко Јашарију пуни џепове новцем – рекао је српски генерал.

Специјалне полицијске снаге су 5. марта 1998. године ликвидирале Aдема Јашарија и његову групу терориста. У центру Приштине постављен је споменик, а у централном делу Тиране биста вођи ОВК.