Прочитај ми чланак

ПРЕДИЗБОРНУ КАМПАЊУ ЈЕРЕМИЋ ПОЧЕО У ШАПЦУ: Ослободити Србију страха и неодговорних

0

Из препуног Шабачког позоришта Вук Јеремић симболично је отпочео своју председничку кампању подсетивши на прве велике победе Срба: Карађорђа на Мишару и Степе Степановића на Церу, а Шабац је и једини град где су на власти странке демократске провенијенције.

h

Из препуног Шабачког позоришта Вук Јеремић симболично је отпочео своју председничку кампању подсетивши на прве велике победе Срба: Карађорђа на Мишару и Степе Степановића на Церу, а Шабац је и једини град где су на власти странке демократске провенијенције.

Као народ поносни смо на своју историју и културу и зато нико не сме да својата Србију, појединац или било која странка, истакао је Јеремић. Србија не само да иде у погрешном већ и у опасном правцу.

Последња драматична догађања и заоштравање односа са Приштином показало се као недговорна манипулација Александра Вучића и Хашима Тачија. Све то подсећа на времена Милошевића и Туђмана кад се приватно својатали а за политичке поене у народу направили крвави рат.

То је врхунско недговорно понашање, оценио је Јеремић, и напоменуо да је мир најважнија вредност и посао за председника државе. Међутим, не само да је важно обезбедити мир на Балкану потребно је припремити се и за крупна превирања на Блиском истоку која утичу на цео свет. Србија је у страху и то се плански спроводи од парадржавног пропагандног апарата, проглашавања државних удара и државних непријатеља, на делу су паракриминалне и криминалне групе у џиповима без таблица, и то је препознатљив модел ове власти. Заправо у Србији је само један човек на власти, и то је највећи проблем Србије. Кад он буде заустављен, а то су председнички избори, онда ће и његово време проћи. Србија може боље, али не више са њима.

Потребна нам је држава која ствара нове шансе, а не држава која тражи и узима, држава која подстиче а не да застрашује, држава из које млади неће бежати већ се враћати, истакао је Јеремић одговарајући на бројна потања грађана.

Посебно место дато је пољопривреди, као великој шанси развоја. Међутим, субвенције су најмање у Европи, а некомпетентна власт није искористила 250 милиона евра који су били на располагању из предприступних фондова Евроспке уније. Јеремић је навео пример Бугарске која у Кину извози за 20 милијарди долара углавном пољопривредних производа, док Србија извози свега 20 милиона долара и то са земљом са којом имамо изванредне билатералне односе.

Као председник, обећао је Јеремић, инсистираћу да се забрани продаја земљишта странцима и да се уравнотеже односи са Европском унијом и заштити домаћи аграр. Јеремић такође захтева да се поништи закон о смањењу из 2014. године, јер друштво које не брине о својим најстаријим грађанима није квалитено друштво. То је и лоша порука младима да немају шта више да траже у Србији. И као основни циљ Јеремић наводи :„Да вратимо достојанство нашој земљи и људима, и да не треба препустити нових пет година власти онима за које везујемо све најгоре из деведестих: ратове, хиперинфлацију, беду, безнађе…“

Он је подсетио да ће у свом председничком програму подробније навести које су те мере у свим областима живота и рада за другачију и бољу Србију.

Интелектуална крађа

Један грађанин указао је на интелектуалну крађу високих функционера садашње власти. Крајње је сумњива мастер диплома председника државе Николића, гувернерка Табаковић преписала је барем 20 одсто у свом докторском раду, градоначелник Београда Синиша Мали такође је ухваћен у преписивању туђе дисертације, а ту је и министар полиције Небојша Стефановић чији докторат врви од преписивања, а он треба да друге штити од крађе. Садашња власт стално говори о „жутој банди“ а интелектуална крађа је најпогубнија по једно друштво.