Прочитај ми чланак

ПАМЕТНО: Кина има уџбеник за „превише феминизиране“ дечаке

0

БЕОГРАД - Кинески званичници верују да све више дечака у тој земљи постаје "превише феминизирано", што би могло да утиче и на националну безбедност, пише амерички НБЦ.

ljubomir-zivkov-dopisnica-iz-banata-12-7-knjiga-jpg_660x330

Фото: РТВ

БЕОГРАД – Кинески званичници верују да све више дечака у тој земљи постаје „превише феминизирано“, што би могло да утиче и на националну безбедност, пише амерички НБЦ.

Решење које је смислила врхушка Комунистичке партије је књига која се зове „Мали мушкарци“, која је намењена „маскулинизацији“ дечака у четвртом и петом разреду основне школе.

У илустрованом уџбенику се говори о важности односа очева и синова, као и о свему што раздваја девојчице и дечаке, о управљању новцем и осталим, како то виде званичници у Кини, „мушким стварима“.

Америчка мрежи преноси да грађани Кине „сматрају да постоји родна криза“ и да су узрок „феминизиране поп звезде из Кореје и Јапана“, али и политика једног детета и успон средње класе чији припадници своју децу често размазе.

„Девојчице постају више као дечаци, а дечаци више као девојчице, интровертни и стидљиви“, наводи један од забринутих родитеља.