Прочитај ми чланак

УБИСТВО СНАЈПЕРОМ НА ГРОБЉУ У СОПОТУ: Ево шта се крије иза ликвидације на сахрани

0

Миломир Јовановић (45) из Вранића убијен је у суботу хицем из снајпера на сахрани Новака Тодоровића на месном гробљу у Сопоту.

pucnjava-milomir-j-ubistvo-groblje-sopot-foto-marina-lopicic-1484407791-1080301

Фото: Марина Лопичић

Миломир Јовановић (45) из Вранића убијен је у суботу хицем из снајпера на сахрани Новака Тодоровића на месном гробљу у Сопоту.

Убица, који је извршио ликвидацију каква до сада није забележена у историји српског подземља, још није ухапшен и полиција интензивно трага за нападачем који је, како се претпоставља, имао помагаче.

Смртоносни хици одјекнули су јуче нешто после 14 часова, у моменту када је Јовановић после сахране кренуо према свом џипу. У његовој непосредној близини били су режисер Емир Кустурица, који је на сахрани држао посмртни говор, Здравко Чолић, брат Горана Бреговића и више од стотину људи, пријатеља и фамилије покојног Тодоровића

– Јовановић је био у пратњи тројице мушкараца који су га чували. С њима је кренуо према џипу. Пре него што је успео да отвори врата, одјекнули су хици. Погођен је у груди и на месту је преминуо. Његово обезбеђење га је одмах ставило у џип и великом брзином одвезло до Дома здравља, али су лекари по пријему могли само да констатују смрт – каже извор упућен у детаље увиђаја.

Пошто су одјекнули хици, на гробљу су завладали потпуни хаос и паника.

– Било је страшно. Буквално су сви залегли у секунди, а онда су почели да беже у потпуном хаосу. Хитна помоћ у Сопоту је пола сата касније била пуна људи који су присуствовали убиству и којима је од шока позлило. И на улицама је било страшно. Црни џипови, углавном лозничких регистрација, буквало су јурили градом – каже за „Блиц“ један од мештана који су присуствовали сахрани, али и убиству.

– Мушкарац је мртав довезен у Дом здравља у Сопоту – кажу из Хитне помоћи у овом месту.

Убијени Јовановић иначе је један од виђенијих припадника српског подземља, који је велики новац зарадио још деведесетих година, када је у Србију доводио Рускиње које су се овде бавиле проституцијом.

Његово име потом дуго није помињано, али само у јавности јер је полиција за то време о њему прикупљала податке који се доводе у везу са трговином дрогом. Јовановић, који је родом из Вранића а живи на Новом Београду, наиме важи за блиског пријатеља вође новобеоградског клана Дејана Стојановића Кеке и доводи се у везу са трговином наркотика.

– Вероватно су нерашчишћени рачуни из нарко-послова мотив ликвидације – каже наш извор из полиције.

На месту убиства сат касније цео део испред сопотске капеле био је ограђен полицијском траком, форензичка екипа је прикупљала доказе, а пролазници су сами заобилазили тај део.

– Чули смо пуцњаву и вриску. Изашли смо да видимо о чему се ради. Био је хаос, велика гужва, али то су мафијашка посла и одмах смо се вратили у кућу – кажу мештани чија је кућа у непосредној близини гробља.

Полиција се поводом овог случаја званично није оглашавала.

Новак Тодоровић, који је јуче сахрањен у Сопоту, припадао је старијој генерацији виђенијих Сарајлија, некадашњих спортиста, који је са братом Новицом, званим Профа, у Србију дошао још пре рата. У Младеновцу им је била централа послова, а његовој сахрани присуствовали су, поред родбине и пријатеља, и бројне познате личности из света спорта, музике, али и људи из подземља.

Нестао пре шест месеци

Брат убијеног Миломира Јовановића, нестао је пре шест месеци.

– Он је нестао под мистериозним околностима и нема никаквих трагова од када је током прошлог лета нестао. Нико не зна о чему се ради, али од њега од тада нема ни трага ни гласа. Могуће је да тај нестанак има везе са убиством на гробљу и пословима које је имао Миломир, али и то је само претпоставка. Човека, једноставно, месецима нема – каже извор.