Прочитај ми чланак

Шокани резултати истраживања колико се Американци плаше Русије

0

У САД пре десетак дана направљено је истраживање, где је Центар за изучавање јавног мњења „Ипсос“ поставио питање грађанима од које земље им прети опасност. На првом месту најопаснијих је Северна Кореја. Тако мисли 86 одсто испитаника.

Ruska-vojska-ilustracija-min-obron

На друго место најопаснијих 84 одсто Американаца је ставило Русију. О томе имају готово идентичан став републиканци и демократе. На „ранг-листи“ опасних земаља следе Иран, Сирија, Кина, Саудијска Арабија, Куба, Јемен.

Степен неповерења у садашњим односима између Вашингтона и Москве може се упоредити само са оним из времена најжешћег хладноратовског оптуживања. Захваљујући модернизацији руских електронских медија, до сада самоуверени Запад као да је ухватила паника, па се чешће говори да губе информативни рат.

Да многима на Западу, а поготово руководству у Вашингтону, смета јачање Русије, сматра велики број руских политичара. Пре неколико месеци је Сергеј Лавров, министар спољних послова Русије, казао да од времена Ивана Грозног нико у свету није желео снажну и уверену у своју моћ Русију.